Мащабно проучване проведено в САЩ показва, че образованите хора се

...
Мащабно проучване проведено в САЩ показва, че образованите хора се
Коментари Харесай

Доброто образование спомага за добро здраве

Мащабно изследване извършено в Съединени американски щати демонстрира, че образованите хора се радват на по-добро здраве. 174 000 души сред 25 до 74 години са взели присъединяване в изследването. Фондацията „ Робърт Ууд Джонсън ", направила изследването, е анализирала данните от проучвания за интервала 2005-2007 година

Резултатите на комисията към фондацията демонстрират, че образованието е причина за по-добро здраве, без да го подсигурява единствено по себе си.

Почти половината от интервюираните считат, че здравето им е по-лошо от доста положително. Любопитно е, че колкото по-добро обучение има човек, като толкоз по-здрав се дефинира той. Два пъти повече хора, приключили висше, са определили своето здраве като доста положително в съпоставяне със приключилите единствено приблизително обучение.

Образованието основава небосвод от благоприятни условия, кото могат да окажат удобно въздействие върху здравете на хората. Ограниченият избор на работа, по-ниското възнаграждение и по-големият стрес при хората довеждат до редица болести. От своя страна това ще докара до лимитирани на възможностите на обещано семейство да живее в прекрасен дом и децата да вървят в хубаво учебно заведение. Това ще усили риска от нездравословни въздействия, надлежно и от редица болести.

На противоположната страна, добре образованият човек е по-вероятно да си откри по-добра работа, която да прави с удоволстие и която го напряга по малко. Така той ще може да си разреши по-хубав дом и ще може да има повече време да обърне внимание на здравето и фамилията си. Според изследването положителното обучение е основа на здравословния живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР