Мащабно проучване на мнението на хората ще е фактор за

...
Мащабно проучване на мнението на хората ще е фактор за
Коментари Харесай

След 35 г. в Русе отново се организира обществено допитване за нова транспортна схема

Мащабно изследване на мнението на хората ще е фактор за цялостната метаморфоза на публичния превоз както в Русе, по този начин и на територията на цялата община. Последната транспортна скица е била създадена преди 35 години .
Първият стадий от актуализацията, който към този момент се извършва, е обвързван с редица изследвания. На територията на община Русе ще бъдат интервюирани 3200 поданици , които ще осведомят за своите привички, желания, стремежи и метод на напредване в този момент. След обработка на данните от анкетите ще започва второто изследване, наречено „ Броящ пасажер “ , което ще покаже интензивността на трафика на градския превоз. Така ще се открият сериозните моменти в часовете пик, натоварването на линиите от градския превоз през празничните и почивните дни и други значими аспекти от градската подвижност.
Вторият стадий включва актуализиране на транспортната скица въз основа на демографските данни и резултатите от предходните изследвания. Той планува и публично разискване с жители, браншови и неправителствени организации и работодатели.
Новата транспортна скица и реорганизираните написания на транспортните средства ще са третия, заключителен стадий. За задачата се употребява употребен специфичен програмен продукт, с цел да се избегне субективизма и риска от човешка неточност.
Водещ принцип, на който ще се базира новата транспортна скица, е разделянето на автобусния от тролейбусния превоз. Така ще се избегне дублирането на линиите и нелоялната конкуренция сред превозвачите.
Финансирането на новата транспортна скица се обезпечава от два източника. Част от средствата – 96 000 лева . са планувани по план „ CIVITAS ECCENTRIC. Иновативни решения за устойчива подвижност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без нездравословни излъчвания в градските центрове “. От общинския бюджет са обезпечени спомагателни 222 000 лева
Окончателният документ ще е подготвен през лятото на идната година, когато се утвърди от Общински съвет - Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР