Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе край Перник. Това съобщиха от

...
Мащабно пожаро-тактическо учение се проведе край Перник. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Мащабно пожаро-тактическо учение проведе МВР

Мащабно пожаро-тактическо обучение се организира край Перник.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

То се състоя в град Батановци. В него се включиха всички Районни служби „ ПБЗН “ от Пернишки район, бранш „ Специализирани оперативни действия “ при СДПБЗН, БЧК, ЦСМП, както и доброволното формирование при община Перник.

Екипите разиграваха следния сюжет - получен е сигнал за земетресение с магнитуд 6, 1 по Рихтер, равняващо се на 8-ма степен от Европейската макросеизмологична канара, с епицентър Батановци.

Най-тежки са последствията на територията на промишлената зона. От труса има опустошения в друга степен на софтуерни уреди и индустриални здания.

Впоследствие поражда пожар в апаратура за произвеждане на био дизел - известието е за разрушени здания и уреди и за хора в неопределеност. Създадена е и заплаха от повишение равнището на река Струма, излизане от коритото й и заливане на жилищната зона на град Батановци.
13

За преодоляване на обстановката незабавно е образуван щаб, управителен от кмета Вяра Церовска. Службите погасяват пожара, търсят потърпевши и хора в неопределеност, само че които им е оказана незабавна здравна помощ. В издирването на хора са включени и полицейски кучета от ОДМВР – Перник.

На финала е построена защитна дига, която да предотврати разливане на придошлите води на река Струма, с което е предотвратено и наводняване в региона. Учението се осъществя в границите на дейностите по план, взаимни дейности при изключителни обстановки в трансграничния район на Сърбия и България.

Комисар Драган Дончевски, заместник-началник на бранша за изключителни обстановки при Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия благодари за отличните дейности в днешното обучение и акцентира значимостта от положителни съседски взаимоотношения и връзки, които биха помогнали и при възможни взаимни дейности при спешни обстановки.

Старши комисар Красимир Шотаров, шеф на дирекция „ Оперативни действия “ при ГДПБЗН, под чието наблюдаване се реализираха оперативните дейности, поздрави участниците и благодари на сътрудниците и сътрудниците.

Оцени като доста положително взаимоотношението с общинския щаб, степента на подготовка на управителния състав на РДПБЗН – Перник, както и на всички участници в учението.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР