Мащабно отразената инициатива на Русия да предостави на Италия специалисти

...
Мащабно отразената инициатива на Русия да предостави на Италия специалисти
Коментари Харесай

„Ла Стампа“: 80% от руската помощ за Италия е негодна

Мащабно отразената самодейност на Русия да даде на Италия експерти и съоръжение за битка с ковид може да се окаже чисто политически ход с дребна практическа изгода за хилядите заболели в страната и дори да заплаши сигурността на НАТО, написа италианският в. „ Ла Стампа “ в собствен материал.
Втора група китайски лекари идва в Италия Медиците ще оказват помощ на сътрудниците си от Ломбардия в борбата с коноравируса
„ Високопоставени политически източници показаха пред „ Ла Стампа “, че „ 80% от доставеното от Русия е съвсем или изцяло неефикасно “, написа изданието. Според информацията му става дума за съоръжение за бактериологична стерилизация, полева лаборатория за дезинфекция и сходни. Това е съоръжение, потребно за друг вид рецесия от тази в страната. На този декор, Китай даде на Италия апарати за изкуствено дишане и защитни принадлежности - все неща, които незабавно влизат в приложимост.
Руски академик: Можем да предоставим ваксина за COVID-19 до 1 година Проф. Дмитрий Еделев дава и съответни препоръки по какъв начин по-лесно можем да преборим болестта
Според източниците на „ Ла Стампа “ същинската цел на акцията, уредена след телефонен диалог сред Владимир Путин и премиера Джузепе Конте, е геополитическа: „ Путин вижда в ковид опция физически да участва на италианския спектакъл, а италианският министър председател не се тормози да търси поддръжка в сложната обстановка и да затвърди другарството си с политическото управление в Москва “.
Снимка: EPA
По-нататък в публикацията се изяснява и „ физическото наличие “: цялата интервенция е на съветското Министерство на защитата, а не това на здравеопазването; изпратени са единствено военни, като измежду тях има и такива, които са взели участие в други акции, където „ бактериологичната война се е преплитала с интервенции на разузнаването “.
От боязън поради COVID-19: Руски олигарси изкупуват апарати за командно дишане Над 70 нови случая в страната за денонощие
Като съответни образци са дадени ген. Сергей Кикот (експерт по антракса), полк. Вячеслав Кулиш (експерт по защитното облекло, работил по направленията на еболата и чумата), полк. Генади Еремин (специалист по бактериологичните оръжия, работил по стратегии против треската по свинете).

Отбелязва се, че тези и други съветски военни в този момент имат право да се придвижват свободно на италианска територия, в това число край бази на НАТО.

„ Ла Стампа “ задава ред въпроси към управляващите, които остават без формален отговор – какво тъкмо е контрактувано сред Путин и Конте, за какво не е имало следващи диалози на ниво външни министри и какво тъкмо е било доставено на Италия. За момента само е ясно, че Рим не е плащал нищо на Москва. „ Щедростта, обаче, е с висока цена “, отбелязва италианският вестник.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 486898 15930 22025 117563 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 486898 15930 22025
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР