Мащабно изследване установи, че 20 процента от заразените с новия

...
Мащабно изследване установи, че 20 процента от заразените с новия
Коментари Харесай

Учени разкриха: оздравелите от COVID-19 могат да развият и други проблеми

Мащабно проучване откри, че 20 % от инфектираните с новия ковид получават и диагноза за психологично заболяване до 90 дни, оповестиха от.

Тревожност, меланхолия и бодърствуване са най-разпространени измежду оздравелите от COVID-19, развили психологични проблеми. Специалисти от Оксфордския университет откриха също повишен риск от деменция.

Лекари и учени по целия свят би трябвало незабавно да изследват аргументите за психологичните болести след COVID-19 и да дефинират нови лекувания, сподели проф. Пол Харис от Оксфордския университет. Той се притеснява, че резултатите от проучването им евентуално ще бъдат подценени.
 6 признака, че боледуваме леко от ковид  6 признака, че боледуваме леко от ковид  6 признака, че боледуваме леко от ковид  6 признака, че боледуваме леко от ковид
Изследването, оповестено в сп. "Лансет Психиатрия ", проучва електронните здравни картони на 69 милиона души в Съединени американски щати, измежду които има 62 000 болни от COVID-19. Резултатите евентуално са годни за хората, наранени от Ковид-19 по целия свят, означават експертите.

През трите месеца след позитивния резултат за новия ковид, един от петима оздравели е получил за първи път диагноза тревога, меланхолия или бодърствуване. Това е два пъти повече, в сравнение с други групи пациенти през същия интервал.
 Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия
Изследването откри също, че хората с към този момент съществуващо психологично заболяване са 65 % по-голяма възможност да бъдат диагностицирани с COVID-19 спрямо психологично здравите . Това е следващото доказателство, че COVID-19 визира мозъка и съзнанието, обявиха експерти, които не са взели участие в проучването.

Вероятно това се дължи на композиция от стресиращи фактори и на физическия резултат от заболяването. COVID-19 визира и централната нервна система и и по тази причина може да ускори следващи разстройства.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР