Мащабно изследване, което публикува годишни класации на висшите учебни заведения,

...
Мащабно изследване, което публикува годишни класации на висшите учебни заведения,
Коментари Харесай

Най-добрите университети в света

Мащабно проучване, което разгласява годишни ранглисти на висшите образователни заведения, сподели последното нареждане на най-хубавите университети в света, написа Би Би Си.

На първо място за четвърта поредна година е класиран английския университет Оксфорд.

Класацията взима поради характерности като качеството на преподаване, размерът и репутацията на направените проучвания, честотата на цитирания на проучванията в научни писания и интернационалните връзки на университетите.

В класацията още веднъж преобладават университетите от Съединени американски щати, като 7 от първите 10 висши учебни заведения се намират там.

На второ място след Оксфорд е класиран Калифорнийският софтуерен институт, а на трето е друга вековна, английска институция - университета на Кеймбридж.

Като наклонност се отбелязва, че университетите в Азия се изкачват в класацията, изключително висшите учебни заведения в Япония и Китай.

Едни от най-прогресиращите в подреждането университети са тези в Иран.

Класацията се прави сред 1300 висши учебни заведения в 92 страни. От българските, само Софийският университет е в листата.

Той не е класиран на тъкмо несъмнено място, тъй като на всеки университет след 1000-та позиция, на уеб страницата на организацията, която изготвя подреждането, е маркирано единствено 1001+, с което се посочва класиране отвън първите хиляда. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР