Мащабните ВиК ремонти ще започнат догодина. © Цветелина Белутова Още

...
Мащабните ВиК ремонти ще започнат догодина. © Цветелина Белутова Още
Коментари Харесай

С търг за 32 млн. лв. Пловдив опитва да навакса с водния цикъл

Мащабните ВиК поправки ще стартират следващата година.

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Милионите за общините - главно при ГЕРБ и Движение за права и свободи

В наподобяващото на предизборно разпределяне на 111 млн. лева, за Българска социалистическа партия са под милион
9 авг 2018
Най-големите компании в металургията: Рекорден искра

Секторът внезапно усъвършенства резултатите си през предходната година и всичките предприятия в топ 10 излязоха на облага
9 авг 2018
Авто е-волюция

Макар и непроменени по размери батериите на новите модели електрически автомобили имат с до 86% по-голям потенциал
3 авг 2018
ПИМК и " Тракия икономическа зона " още желаят летище Пловдив

Обединението е вторият участник в концесионната процедура след отказалите се китайци. Община Пловдив пък изиска обекта от страната
2 авг 2018
Половин милиард - да си харчат

Парите за ремонт на язовирите бяха отпуснати на ДКК без количествено-стойностна сметка за нужните разноски. При разпределянето им може да се заобиколи Закон за обществените поръчки.
20 юли 2018 Докато в множеството регионални градове огромните европроекти за ВиК поправки започнаха още преди години, Пловдив занапред се приготвя за тях. На процедура едвам през април тази година министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа контракт за реорганизация на канализационната мрежа и на пречиствателната станция за отпадъчни води, чийто общ бюджет е 115.3 млн. лева

Така четири години и половина след началото на сегашния програмен интервал локалните управляващи под тепетата могат да се похвалят с две публични поръчки за над 90 млн. лева без Данък добавена стойност, чието осъществяване обаче може да стартира най-рано през 2019 година За съпоставяне в огромните общини на региона водните поправки към този момент завършват. В Кричим съвсем 100% от семействата са свързани с канализационната мрежа и отпадъчните води се водят към новата пречиствателна станция. Такива уреди работят също в Раковски и Стамболийски. Реализирани водни планове имат още общините Сопот, Хисаря, Карлово и Първомай, а в Асеновград към момента не престават ремонтните действия.

Бул. " Дунав " край Марица

На 30 юли беше оповестена поръчката за 32 мнл. лева, чиято цел е замяна на канализацията в северната част на града към бул. " Дунав ". Тя е разграничена на три обособени позиции, като над 15 млн. лева са избрани за тръбопровод и канализация на самия бул. " Дунав ", а останалите средства са поделени сред два пакета по-малки улици. Срокът за осъществяване на първият обект е 458 дни, а за другите два - 580 дни. Освен ВиК мрежата пътната настилка и тротоарите по общо 58 улици ще бъдат напълно сменени.

Документи в конкуренцията ще може да се подават до 3 септември, като класирането ще се прави въз основата на сложна оценка, в която цената ще има 60% тежест.

Пречиствателната станция боксува

Още от март тази година върви и огромният търг за реорганизация, рационализация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на Пловдив, чийто бюджет е близо 59 млн. лева без Данък добавена стойност. Той обаче беше блокиран още в самото начало от жалбите на словашката " Водохосподарские " и българската " Хермес 87 " ЕООД. Процедурата беше обновена едвам в края на юли, като срокът за подаване на предложения изтече на 8 август.

Реконструкцията на пречиствателната станция е основна за целия район, защото в нея се преработват отпадъчните води освен на Пловдив, само че и на Куклен, Марица, Белащица, Браниполе, Брестник и други. Необходимо е ново съоръжение, по-големи мощности и най-много решение на казуса с утайките.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР