Мащабни протести срещу изолацията и санитарните ограничения се проведоха днес,

...
Мащабни протести срещу изолацията и санитарните ограничения се проведоха днес,
Коментари Харесай

Мащабни протести срещу изолацията и санитарните ограничения в Австралия

Мащабни митинги против изолацията и санитарните ограничавания се организираха през днешния ден, 21-ви август, в най-големите градове на Австралия, Сидни и Мелбърн, осведоми ТАСС. Както оповестиха от полицията на Нов Южен Уелс, 47 души бяха задържани в Сидни  и още 260 бяха санкционирани за нарушение на противоепидемичните ограничения. В интервенцията участваха над 1500 чиновници, в това число специфични бойни единици “, съобщи заместник-комисарят на полицията на щата Мел Ланиън по време на онлайн брифинг за публицисти. Той означи, че на митинга са участвали сред 250 и 300 души.

Въпреки че митингите в Сидни не бяха многочислени, " броят на случаите на зараза евентуално ще се усили ", сподели Дейвид Елиът - държавен секретар на полицията и незабавните служби. " Малък брой хора не престават да пренебрегват очевидно предизвестията от полицията, което е разочароващо и смущаващо. Действията им евентуално ще удължат самата изолираност, против която стачкуваха ", сподели той.
 В Австралия активизират още военни за налагане на ограниченията, Сидни седма седмица в локдаун В Австралия активизират още военни за налагане на ограниченията, Сидни седма седмица в локдаун
От през днешния ден вечерта австралийската столица Канбера влиза в нов едноседмичен локдаун след първи случай на територията й на локално предаване...

По-рано полицейското ръководство на Сидни издаде предизвестие за цялостна възбрана за визити в централните региони  и уведоми таксиметровите служби, че през уикенда „ е неразрешено превозването на пътуващи до централния бизнес регион на Сидни и близките региони на града ". Мащабен митинг против изолацията и карантината се организира и в Мелбърн. Около 4000 души излязоха по улиците на града. По първична информация, там са задържани 218 души. Споменава сее, че седем служители на реда са ранени.

Епидемичната обстановка в множеството райони на остава безвредна , само че двата най-населени щата - Нов Южен Уелс и Виктория, както и австралийската столична територия - записват доста нарастване броя на инфектираните. Най-трудната епидемиологична обстановка в административния център на Нов Южен Уелс е Сидни. Тук през миналия ден са регистрирани 825 нови случая, което е най-високият дневен % за Австралия от началото на епидемията.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР