Мащабната световна среща на върха на ООН бе открита със

...
Мащабната световна среща на върха на ООН бе открита със
Коментари Харесай

Гутериш: Идва зима на световното недоволство

Мащабната международна среща на върха на Организация на обединените нации бе открита със строго предизвестие от страна на ръководителя на международната организация за идна " зима на международното неодобрение " от възходящите цени, стоплянето на планетата и смъртоносните спорове, предава БГНЕС.

След две години на пандемични ограничавания и видеообръщения, Общото заседание на Организация на обединените нации още веднъж изиска от водачите да участват персонално, в случай че желаят да приказват - с единственото изключение, направено за украинския президент Володимир Зеленски.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, въпреки да приветства напъните за световно съдействие, предизвести за тежкото положение на планетата, оповестява Агенция Франс Прес. " На хоризонта се задава зима на международното неодобрение ", съобщи Гутериш при откриването на годишната сесия на Общото заседание. " Доверието се разрушава, неравенствата се разрастват, планетата ни гори. Хората страдат - като най-уязвимите страдат най-вече. "  Той прикани всички развити стопански системи да обложат с налог облагите от изкопаеми горива и да отделят средства както за компенсиране на вредите от изменението на климата, по този начин и за подкрепяне на хората, които се борят с високите цени. " Замърсителите би трябвало да заплащат ", сподели Гутериш.

Украйна

Правителството на Украйна се надява да употребява събитието, с цел да упорства за основаването на специфичен трибунал по образеца на Нюрнбергския за гонене на военни закононарушения, написа ``Политико``. Руският външен министър Сергей Лавров също участва, макар враждебната реакция от страна на Съединените щати.

Молбата на Украйна идва на фона на нови доказателства за всеобщи убийства, осъществени от Русия. Украинските управляващи откриха всеобщ гроб с повече от 440 тела в град Изюм в Харковска област, който беше отвоюван от съветските сили. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че има доказателства, че жертвите са били изтезавани, заклеймявайки Русия като ``държавен спонсор на тероризма``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР