Мащабна специализирана полицейска операция се проведе днес на територията община

...
Мащабна специализирана полицейска операция се проведе днес на територията община
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Плевенско

Мащабна профилирана полицейска интервенция се организира през днешния ден на територията община Плевен под управлението на Окръжна прокуратура – Плевен. В акцията за противопоставяне на битовата престъпност, запазване на публичния ред и реализиране на превантивна активност в района,  участваха чиновници на Второ районно управление (на МВР) - Плевен, ОБДХ – Плевен и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Плевен.

В хода й бяха построени два контролно пропускателни пункта за инспекция на преминаващи лица и коли на изходите на село Дисевица и село Търнене . В парцела на 43-годишен са открити електрически уреди, открити са 18 коня, 3 понита, 47 овце, 7 говеда, всички с непостоянен генезис . В различен дом, населяван от 38-годишен са открити 14 свине, 2 прасета и 16 овце с непостоянен генезис . В парцела на 48-годишен са открити две свине и един кон с непостоянен генезис.
 Министерство на вътрешните работи, пресцентър
Служителите на ОБДХ – Плевен са им съставили констативни протоколи и актове за забрана. Мъжете са арестувани с полицейска мярка за 24 часа . Електрически уреди, с непостоянен генезис и газов револвер, без документи са разкрили полицейските чиновници в жилището на 27-годишен. Предстои издаване акт по ЗОБВВПИ, а мъжът е арестуван в полицейския арест за 24 часа.

В дома на 59-годишен полицейските чиновници намериха депонирани към 2000 кг железни боклуци и кантар. Извършен е оглед на местопроизшествието и са конфискувани железни боклуци, тетрадки, бележници с ръкописни текстове с данни на лица и парични суми, седем покупко-изплащателни сметки от разнообразни дати и сумата от 9220 лева По случая е формирано досъдебно произвеждане. Съставен е констативен протокол и акт. В същия парцел са открити 10 свине с непостоянен генезис. За животните от ОБДХ – Плевен са формирани констативни протоколи, актове за забрана.

В хода на акцията в село Търнене са открити 15-годишен и 30-годишна, оповестени с мярка „ наложително довеждане “ по досъдебно произвеждане на Окръжната прокуратура и мярката е приведена в осъществяване.

Във връзка с надзор по съблюдаване мярка „ домакински арест “ е осъществена инспекция на адрес в село Дисевица и било открито, че 42-годишен не е на адреса и е нарушил мярката. Предприети са незабавни оперативни дейности, като мъжът е открит в различен парцел в същото село. С разпореждане на наблюдаващия прокурор 42-годишният е арестуван за период до 72 часа и е импортирано искане в Окръжен съд - Плевен за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

В хода на интервенцията са тествани  102 автомобила и 135 души. Съставени са четири акта и един фиш. Профилактирани са и 28 лица от престъпния контингент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР