Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и

...
Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и
Коментари Харесай

Мащабна спецакция в страната, арестувани са над 70 души

Мащабна профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност и запазване на публичния ред се организира на територията на страната. В нея с изключение на полицейските сили на регионалните дирекции са включени и чиновници на Дирекция ”Жандармерия ”, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
През вчерашния ден планувани дейности са осъществени на териториите на ОДМВР-София и Перник. В хода на интервенцията чиновниците на ОДМВР-София и жандармеристи са ревизирали общо 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За установени административни нарушавания са формирани 309 акта. Проверки са осъществени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

На територията на РУ-Ботевград са тествани 470 лица и 215 МПС. Съставени са 38 акта за открити административни нарушавания. Задържани са 18 души. Установени и арестувани са и двама, оповестени за общодържавно търсене, които са предадени на основателя на издирването.

Множество нарушавания са установени по време на интервенцията в два пункта за изкупуване и предпазване на боклуци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При инспекциите, осъществени взаимно със чиновници на икономическа полиция в ОДМВР- София и Регионална инспекция за опазване на околната среда, е открито, че площадките не дават отговор на условията и са позволени нарушавания при воденето на документите, за което са формирани констативни протоколи. В различен инспектиран обект в Самоков - за преправка и предпазване на дървесина, е открито противоречие в електронния дневник във връзка с наличната дървесина. Съставен е констативен протокол. В рамките на спецоперацията на територията на РУ-Самоков са тествани общо 512 лица и 395 МПС; формирани са 61 акта за открити административни нарушения; арестувани са 14 души.

На територията на РУ-Костенец, при осъществените взаимни инспекции от чиновници на ОДМВР-София, РУ-Костенец, Зонално жандармерийско управление-София, Регионална дирекция по горите и общинската администрация, на осем адреса в с. Костенец е открито предпазване на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за легален генезис. Съставени са девет акта по Закона за горите и нелегално добитата дървесина е конфискувана по надлежния ред.

От чиновници на РУ-Правец, при инспекция в къща в с. Видраре, са открити и конфискувани общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол. Материалите по случая са готови за изпращане в Митница-Столична за осъществяване на административно- наказателна отговорност. В рамките на извършената на територията на Пернишка област интервенция смесените екипи са направили инспекции и в седем автоморги, за установени нарушавания са издадени четири констативни протокола с наставления към притежателите.

Два екипа на жандармерията и служители на реда от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи бяха ситуирани през днешния ден на двата входа на ромската махала в Благоевград. Униформените спираха за инспекции леки коли, на които бяха правени обстойни обиски и бяха проверявани персоналните документи, както и документите на колите, които ръководят водачите. Акцията е почнала рано тази заран.

Жителите на ромската махала тук в Благоевград бяха сюрпризирани от масираното полицейско наличие. По време на инспекциите не се стигна до напрежение, всичко протече обикновено, екипите се изтеглиха малко преди 11.00 часа през днешния ден. В ромската махала в Благоевград живеят към 2000 души, някои от тях допуснаха, че става въпрос за инспекции за съществуване на подправени книжки, само че от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че повече информация ще дадат малко по-късно през днешния ден.

Проверки са осъществявани, също по този начин, и в ромската махала в Сандански, както и в някои от околните села.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР