Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска дейност

...
Мащабна специализирана операция в град Варна срещу незаконна търговска дейност
Коментари Харесай

ГДБОП закри 15 сайта за продажба на фалшиви стоки с лого на световни марки

Мащабна профилирана интервенция в град Варна против противозаконна комерсиална активност в Интернет е извършена на 7 февруари от чиновници от отдел „ Киберпрестъпност “ - ГДБОП и сътрудниците им от бранша във Варна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Варна

Под управлението и наблюдението на Районна прокуратура – Варна са подхванати процесуално-следствени дейности, в хода на които са конфискувани големи количества артикули от предпазени търговски марки.

След акция на ГДБОП е прекъсната противоправната активност на общо 15 интернет уеб страницата, ориентирани към клиенти от България, Гърция и Румъния. Един от уеб страниците, който имал регистрирани над 43 000 консуматори, е осъществил повече от 25 000 продажби на парфюми.

Антимафиотите разкрили в двата склада на причинителите над 9500 мъжки и дамски парфюми на 30 водещи международни търговски марки, над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила, аксесоари.

В домовете на двамата арестувани били открити огромни суми пари, както и самите компютърни конфигурации, от които са качвани обявите за продажба в управляваните от тях уеб сайтове. Единият мъж е арестуван в офиса на куриерска компания в в миг, в който се опитвал да изпрати следващите 117 колета към клиентите си. У него са открити и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те уеб страницата, както и печати на двете търговски сдружения, употребявани за незаконната активност.

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени всекидневно или крадат средства от финансово платежните принадлежности на онлайн потребителите, или дават артикули с ниско качество, предизвестяват от ГДБОП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР