Мащабна спецакция се е провела вчера във Видин с участието

...
Мащабна спецакция се е провела вчера във Видин с участието
Коментари Харесай

Ударна полицейска акция! 24 задържани в ромския квартал във Видин /снимки/

Мащабна спецакция се е провела през вчерашния ден във Видин с присъединяване на чиновници на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин, трите районни ръководства в региона и Зонално жандармерийско ръководство - Монтана под надзора на прокуратурата.
В хода на извършената интервенция за противопоставяне на битовата престъпност на територията на кв. “Нов път “, полицейските чиновници ревизираха 510 моторни транспортни средства и 920 души, като от тях 70 лица са от престъпния контингент.
Четири контролно-пропускателни пункта бяха разположени на входно-изходните точки на „ Нов път “, един мобилен полицейски екип извършваше инспекции в квартала, две КПП-та имаше край Новоселци.
За установените нарушавания чиновниците на реда сформираха 23 акта и 37 фиша по Закона за придвижването по пътищата и 10 акта по Закона за българските персонални документи. Униформените връчиха 16 електронни фиша и девет заповеди за използване на насилствена административна мярка, и сформираха 37 протокола по чл.65 от ЗМВР.
В хода на интервенцията са формирани три досъдебни производства. Две от тях по член 234 от Наказателен кодекс (държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол). Служителите иззеха над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно произвеждане е формирано по чл.345а, ал.1 от Наказателен кодекс (подправяне или изтриване на идентификационен номер на МПС). Заведени са и три преписки - за предпазване на нелегално добита дървесина, държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол и кражба.
По време на акцията с полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани 24 души
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР