Мащабна реконструкция и модернизация тръгва за ГКПП Станке Лисичково“. Агенция

...
Мащабна реконструкция и модернизация тръгва за ГКПП Станке Лисичково“. Агенция
Коментари Харесай

Мащабна реконструкция тръгва за ГКПП „Станке Лисичково“  

Мащабна реорганизация и рационализация потегля за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “. Агенция „ Митници “ разгласи социална поръчка за задачата на стойност близо 15,5 млн. лева без Данък добавена стойност (или 18,5 млн. лева с ДДС).
Граничният контролно-пропускателен пункт към Северна Македония е с дребна пропускателна дарба. Той е с по едно трасе на вход и излаз.
Според статистиката на Главна дирекция „ Гранична полиция “ през последните пет години трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ се е нараснал неведнъж. Граничният пункт е на към 20 км от гр. Благоевград и респективно от Автомагистрала „ Струма “, която е директна връзка към София и Република Гърция.
„ От времето, в което е била преустроена някогашната гранична застава в Граничен контролно-пропусквателен пункт, не са осъществявани никакви съществени поправки и модернизации. Извършвани са единствено настоящи поправки и поддръжка на сградния фонд на Граничен контролно-пропусквателен пункт и настилките. Всички здания и уреди са морално остарели. Реконструкцията и модернизацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ ще докара до възстановяване на изискванията на труд на чиновниците на контролно-пропускателния пункт, облекчение на пропускателния режим и по едно и също време с това опция за по-ефективна работа на чиновниците “, написа в документите.
 

 
Цел на модернизацията е да се увеличи пропускателната дарба на пункта поради възходящия размер на трафика, да се съберат на една линия митническият надзор на интервенциите по митническо оформяне на стоките, обработките по премерване на масата на ППС, разрешителният режим, винетният надзор. Също по този начин ще се понижат дистанциите сред трасетата за вход и излаз, което ще усъвършенства координацията сред екипите и ще улесни ръководството на процесите от отговорника на промяната.
Поръчката е на инженеринг, който включва планиране, строителство и авторски контрол на обекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР