Мащабна операция в 61 държави, включително и България разкри международна

...
Мащабна операция в 61 държави, включително и България разкри международна
Коментари Харесай

Разбиха международна мрежа за измами със самолетни билети

Мащабна интервенция в 61 страни, в това число и България разкри интернационална мрежа за закононарушения със самолетни билети.  

В акцията са взели участие и 63 авиопревозвачи, както и 6 онлайн туристически организации, заяви Министерство на вътрешните работи. Задържани са общо 195 души в разнообразни краища на света, обвинени, че пътуват със самолетни билети, закупени посредством крадени, манипулирани или подправени кредитни карти.

В България са арестувани 25 души с билети, купени с манипулирани банкови карти, показват още от вътрешното министерство. 

В полицейските дейности, подхванати в границите на интервенцията на територията на България, са се присъединили основните дирекции в Министерство на вътрешните работи " Борба с проведената престъпност " и " Национална полиция ", както и Дирекция " Международно оперативно съдействие ". Извършени са всеобщи инспекции на пасажери на Летище София във връзка по сигнали, подадени от самолетни компании. Така са били засечени въпросните 25 души, които са имали самолетни билети, закупени с манипулирани банкови карти. 

Установени са 298 подозрителни транзакции. В рамките на интервенцията са арестувани и няколко души, създали опит да пренесат опиати от Латинска Америка за Европа. За тях е било открито, че постоянно пътуват, употребявайки самолетни билети, закупени посредством машинация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР