Мащабна операция на границата със Саудитска Арабия са извършили йеменските

...
Мащабна операция на границата със Саудитска Арабия са извършили йеменските
Коментари Харесай

Саудитска Арабия с много тежко поражение в Йемен, пленени са висши офицери

Мащабна интервенция на границата със Саудитска Арабия са направили йеменските хути. В нея са заловили и няколко високопоставени военни офицери на кралството, съгласно Ал Масира.
По информация на Яхва Сарие, боен представител на хутите, три саудитски бригади са попаднали в ръцете на йеменското бунтовническо придвижване покрай саудитския град Найран.
Според Ройтерс представителят декларирал, че йеменската група е заловила хиляди противников военни на границата сред двете страни, както и стотици военни машини. Той добави, че това е най-голямата атака, която в миналото са правили хутите.
Той отбелязва, че офанзивата е траяла няколко месеца и е нанесла трагични загуби - както във връзка с военна техника, по този начин и във връзка с персоналния състав - на врага, се споделя още в известие на медийното бюро на йеменските хути.
От своя страна от Саудитска Арабия не потвърдиха нито отхвърлиха изказванията на бунтовниците в Йемен - страна, ударена през последните години от бомбардировъчната акция на обединението, ръководена от Рияд.
Въпреки че районът на Найран принадлежи към арабското кралство, огромна част от популацията му е от йеменски генезис и населява региона от стотици години.
Докладът идва две седмици, откакто две рафинерии в Саудитска Арабия бяха атакувани от голям брой дронове в атака, претендирана за осъществена от хутите, само че приписана на Иран от Съединени американски щати и няколко западни страни - без да се показват доказателства за това изказване.
 Някои западни медии оповестяват, че Риад бил се съгласил на помирение през вчерашния ден, само че от йеменската група опровергаха тези известия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР