Мащабна международна полицейска операция ARTERO“ се проведе на 8 май

...
Мащабна международна полицейска операция ARTERO“ се проведе на 8 май
Коментари Харесай

Международна спецоперация предотврати пране на пари чрез криптовалути

Мащабна интернационална полицейска интервенция „ ARTERO “ се организира на 8 май след координирани и планувани взаимни дейности сред чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ ГДБОП, Испанската национална полиция и Европол.

Акцията, под управлението на Специализираната прокуратура, е била ориентирана против проведена незаконна група, занимавала се с трафик на наркотични субстанции, изнудване, измами и пране на пари, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на следствието било открито, че групата се състои от испански, колумбийски, босненски и български жители. Средствата от незаконната активност се легализирали посредством закупуването и продажба на благородни метали, чрез построена мрежа от компании и банкови сметки на юридически лица, регистрирани на територията на Европейски Съюз. В хода на взаимните дейности станало ясно, че участниците в групата построили и новаторски механизъм за „ изпиране “ на паричните средства, добити от незаконната активност, посредством извличане и търгуване с криптовалути.

При извършените полицейски дейности на територията на България и Кралство Испания са открити голям брой фирмени и банкови документи, мобилни телефони, 40 кг злато, оръжия и муниции. Иззети са още криптовалути, наркотични субстанции, диаманти, лек автомобил, производния на изкуството. Запорирани са банкови сметки, движимо и недвижимо имущество. На територията на България и Кралство Испания са арестувани 16 души, съпричастни към незаконната активност.

Работа по случая продължава. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР