Мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците, намаляване на тяхното

...
Мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците, намаляване на тяхното
Коментари Харесай

Банско започва мащабна кампания за разделно събиране на отпадъците

Мащабна акция за разделно събиране на отпадъците, понижаване на тяхното количество и оползотворяването им започва община Банско. Кампанията към този момент има свое име " НеРазделно Банско ", а в нея се включват представители на бизнеса, учебните заведения, Национален парк " Пирин ", концесионерът на ски зоната и разнообразни институции в града.

Банско

Над 1200 семейства и 50 търговски обекта в Банско ще бъдат включени в акцията за разделно събиране на боклуци. Целта е посредством осведомителни материали и разяснителни срещи да се сътвори просвета в популацията за това да се научат действително и дейно да разделят отпадъците.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Ако се замислим, единствено с 10% да понижим отпадъка, т.е. да предадем зеления за компостиране, а пластмасата, стъклото и хартията за преработване, значи че ние спестяваме на година 100 000 лева
Кампанията на общината в Банско получава поддръжка и от туристическия бизнес в града.
Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес и консултант на министъра на туризма: Първите неща, които ще стартираме това е разделянето на стъклото, пластмасата и хартията. Като образец започваме с " Уникално Банско ", които са обединяване на ресторантьори и хотелиери.
Годишно община Банско събира 10 000 тона боклуци, което коства на хазната 1 млн. лева, като в тази сума не са включени таксите за разчистване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР