Мащабна чистка сред депутатите на проруската партия „Възраждане” готви лидерът

...
Мащабна чистка сред депутатите на проруската партия „Възраждане” готви лидерът
Коментари Харесай

Костадинов пренарежда листите на Възраждане, депутатското място удари 400 000

Мащабна чистка измежду депутатите на проруската партия „ Възраждане” готви водачът ѝ Костадин Костадинов, прочут още като Костя Копейкин, съобщили активсти, написа „ Уикенд”.

Техните терзания са, че вместо партийни фрагменти, Костадинов се кани да вкара в Народното събрание парашутисти, който са си купили местата. Според слуховете, цената е сред 300 и 400 000 на човек.

От „ Възраждане” към този момент внесоха в ЦИК документите си за присъединяване в изборите на 2 октомври. Сега по закон имат два седмици с цел да записват и листите си във всеки един от 31-те многомандатни изборни региона. Въпреки помпозните изказвания на Костадинов, че партията му ще е първа политическа мощ, то действителността е малко по-различна.

Социолози им дават сред 8 и 10 % от гласовете. Това са към 22 депутата, което подсигурява влизането в Народното събрание единствено на водачите. И то надалеч не във всеки от изборните региони.

Обичайна процедура в множеството партии е отпред на листите да са шефовете на съответните общински или регионални организации. В случая с „ Възраждане” това не е обезпечено, изясняват обезпокоеното деятели. Тук сходни решения се вземат еднолично от шефа Костадинов, допълват те.

Наши източници настояват, че досега Костя Копейкин не е съобщил на своите деятели подредбата на листите. Това води и до съответното напрежение измежду ръководителите из страната.

В стремежът си да се докопат до заветното депутатско място, множеството от тях вършат всичко допустимо да се харесат на вожда. Звънят му всеки ден, с цел да рапортуват каква голяма работа са свършили.

Намеците им, че точно те са най-подходящите хора да водят листите се посрещат с безмълвие от Костадинов. Нещо повече, при обиколките си из страната Копейкин постоянно намеквал, че в бъдещата им парламентарна група, с която щял да сформира държавно управление са нужни нови и по-подготвени хора. За това и членовете не трябвало да се сърдят, в случай че не се доберат до избираеми места.
Костадинов има съображение за това, признават деятели. Все отново, множеството от сегашните депутати на „ Възраждане” не блестяха с голям опит.
Сред тях имаше някогашни таксиметров водач, барман, строител и даже оператор на секс телефон, пъшкащ сладострастно за пари. Липсата на адвокати се отрази и на активността им. За седемте месеца в Народното събрание, хората на „ Възраждане” съвсем не внесоха свои законопроекти. Малкото показани от тях, бяха грубо осмени от сътрудниците им, поради правната неначетеност на препоръчаните законови ремонти.

Друг мотив за замяна на депутатите са съмненията в тяхната преданост, изясняват осведомени. През последните седмици от работата на Народното събрание стана ясно, че в групата на Копейкин има съществено напрежение поради крайните му русофилски изявления.

Някой от тях като шахматистката Цвета Галунова не са очаровани от апелите на Костадинов за излизане от Европейски Съюз или изпращане в лагери на всеки инакомислещ, както направиха комунистите след 9 септември 1944 година

Логично Галунова отпадна от листата, стана ясно от нейна обява във Facebook. Други две дами пък се изпокарват и намразват вожда, откакто той не дава отговор на любовните им предложения. Твърди се, че единствено бързото разформироване на Народното събрание стопира разпада на парламентарната група, откакто юрист Елена Гунчева даде началото.

В промяната на едва квалифицираните депутати и „ предателите” няма огромна драма, признават партийни деятели. Това даже дава повече късмет за шефовете по места. А и измежду хилядите членове има задоволително доста адвокати и хора със стабилен опит.

Друг е въпросът, че нито един от тях досега не е посочен от вожда Копейкин като част от листите. Вместо това в низовите организации стартират да се появяват изцяло непознати хора, които безусловно от нищото поемат нещата в свои ръце.

При диалозите си с дългогодишните членове те намеквали, че са новите любимци на водача. Повечето от новите звезди, в никакъв случай не са парадирали с обич към Русия, само че пък са известни в своите градове с връзки с тамошни предприемачи.

Затова и слуховете, че Костадинов е оповестил за обмен депутатските места, се ускоряват с всеки минал ден. Не е изключено при оповестяването на листите да има всеобщо овакантяване на членове и даже ръководители на организации, чиито мераци за Народното събрание са порязани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР