Мащабна акция за почистване на охранителните канали и деретата тече

...
Мащабна акция за почистване на охранителните канали и деретата тече
Коментари Харесай

Чистят деретата във Варна

Мащабна акция за разчистване на охранителните канали и деретата тече във Варна. Тя обгръща близо 60 обекта на територията на общината. В тях се почиства и отстранява паразитната растителност, ще бъдат извозени и струпаните битови и биоразградими боклуци.

Варна

Деретата и каналите се чистят два пъти в годината, като за тази активност общината е заделила половин милион лв..
Георги Иванов, община Варна: Община Варна е построена върху хълмове, които имат доста обособени дерета, по тази причина ние деликатно следим тяхното положение.
През 2014 година единствено за няколко минути квартал " Аспарухово " потъна под вода. Стихията лиши 13 човешки живота, а повода за наводнението бе непочистените дерета. След нещастието отводнителните уреди станаха приоритет за локалната власт.
Георги Иванов, община Варна: Много деликатно се стремим да реализираме проходимост на отводнителни канали, съпътстващи отводнителни шахти и най-много на деретата, които са по-рискови.
Рисковите дерета в квартал " Аспарухово " също са почистени. Въпреки горчивия урок от опустошителното наводняване хората не престават да изхвърлят отпадъци в каналите.
Георги Иванов, община Варна: Имаме фрапиращи случаи на изхвърлени гуми и строителни боклуци, които биха били причина за такива събития още веднъж.
Въпреки че през предходната година има наложени десетки санкции за нерегламентирано изхвърляне на боклуци, общината не може да залови всички извършители.
Георги Иванов, община Варна: Трудността е, че би трябвало да хванем на мястото на престъплението индивида или компанията, която си разрешава този разкош, с цел да бъде глобата в оптималния размер.
Затова общинската администрация обмисля да вкара мониторингова система за ранно уведомяване за равнището на водите в деретата.
Георги Иванов, община Варна: Тя ще има и видеонаблюдение. Това ще способства да обхванем по-добре руслата на деретата, защото съвестта на някои от жителите не е на задоволително високо равнище и си разрешават да изхвърлят нерегламентирано боклуци.
Администрацията приканва всеки, който стане очевидец на нерегламентирано изхвърляне на боклуци, да подаде сигнал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР