Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на

...
Мащабна акция за пътна безопасност е включена в програмата на
Коментари Харесай

Улеснения за шофьорите на Ауто сити Пловдив

Мащабна акция за пътна сигурност е включена в програмата на " Ауто сити Пловдив 2018 “, част от Международния механически панаир, който ще се организира от през днешния ден до 29 септември. За първи път се реализира взаимна кампания  " Отговорни на пътя “, в която сътрудници са  Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив – бранш " Пътна полиция “, Областната администрация и уредниците на ревюто:  Международен панаир Пловдив и " Експо тийм “. 

Важна част от акцията са разясненията за преодоляване на агресивността, причина за стотици произшествия и произшествия, провокирали митинги на хората в доста градове през последните седмици. Ще се подчертава върху подобряването на връзките сред участниците в придвижването, като метод за  повишение на  спокойствието и сигурността по пътищата.

На информативен щанд чиновници на Пътна полиция ще дават съвещания за процедурите и нужните документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. Още едно облекчение е планувано за тези, които създадат или договорят покупка по време на ревюто. На място ще бъде окомплектован целият пакет документи, с който да отидат в Пътна полиция-Пловдив, и там ще бъдат обслужени предпочитано. Това е част от националната инициатива  за поощряване на подмяната на остарелия автопарк с нови возила, които са по-безопасни и по-екологични.          

С улесненията за притежателите на нови, по-сигурни коли и с превантивните действия  за понижаване на конфликтите  бранш " Пътна полиция “ на  Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив  утвърждава нов метод в напъните, които поставя за понижаване на пътния травматизъм.          

В кампанията  " Отговорни на пътя “ специалисти ще  дават потребна информация и препоръки за безвредно шофиране. Само през предходната година у нас  са станали 6888 тежки произшествия, при които е лишен животът на 682 души и са ранени  8680. България е на второ место, след Румъния, в черната ранглиста на Европейската комисия за брой на починали на пътя, като двете страни имат най-вече смъртни случаи – 80 на един милион поданици.

В акцията се включва и известният рали водач Илия Царски, който идва с един от своите спортни коли. Ще вземат участие също представители на Българския червен кръст. Очаква се акцията да притегли вниманието на огромна част от посетителите на " Ауто сити Пловдив “, чийто брой ще нахвърли 30 000 поради забавните експонати.

Атрактивна визия на изложбата пресъздава градската среда с улици, маркировка и пътни знаци. Там ще бъдат демонстрирани леки коли,  рейсове и други транспортни средства от известни марки, аварийни елементи, гаражно и сервизно съоръжение. Ще има и тестдрайв зона. Изложителите ще оферират преференциални отстъпки за да се улесни закупуването на нови возила. Един от гостите ще завоюва като премия автомобил по желание всред 7 модела.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР