Мащабна акция по събиране на пластмасови капачки ще се проведе

...
Мащабна акция по събиране на пластмасови капачки ще се проведе
Коментари Харесай

Голямото събиране на пластмасови капачки е днес

Мащабна акция по събиране на пластмасови капачки ще се организира на 13 април, събота, пред Катедралния храм „ Св. Успение Богородично “. Организатор е съдружие „ Аз Вярвам и оказвам помощ “, със съдействието на Община Варна.

В огромното предаването на непотребни пластмасови капачки се чакаме да се включат над 25 000 души от цяла Североизточна България, оповестиха от „ Аз имам вяра и оказвам помощ “.

Това значи, че идната акция се обрисува да е по-мащабна от последното сходно събитие. То се организира на 29 септември предходната година още веднъж пред Катедралата. Близо 15 000 души донесоха своите капачки и по този начин бяха събрани и предадени 21 тона пластмаса единствено за няколко часа.

Със средства от рециклираните капачки от идното на 13 април събиране ще бъде закупена и дарена скъпоструваща здравна инсталация в помощ за новородените деца в СБАГАЛ „ Проф. Д-р Димитър Стаматов " и МБАЛ „ Св. Анна “.

До този миг посредством самодейността за събиране и преработване на капачки, сдружението благодарение на хиляди доброволци, е предало над 48 тона капачки. Със събраните средства са направени следните дарения: мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс и бебешки реанимационен ъгъл с отоплител от най-ново потомство в СБАГАЛ „ Проф. Д-р Димитър Стаматов “ и акуратен неонатален веноскоп за МБАЛ „ Св. Анна “.

Сдружението „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ е записано през 2016 година и се съставлява от Владислав Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР