Мащабна акция по разрушаване на незаконни строежи в Гърция започва

...
Мащабна акция по разрушаване на незаконни строежи в Гърция започва
Коментари Харесай

В Гърция започват масово да бутат незаконни постройки

Мащабна акция по разрушение на противозаконни градежи в Гърция стартира през днешния ден. След област Атика през днешния ден започва побутване на вили и къщи в цялата страна, строени на неразрешени зони на брега на морето и в предпазени горски региони.
Изтече и законният период, в който притежателите имаха право да апелират. Много от тях напряко одобриха решението на способените комисии по надзор на строителството, тъй като жестоко са нарушили закона, съобщи БНР.
За островите в Йонийско море и за Пелопонес в листата с подлежащи на опустошение са 1816 частни вили и къщи. Багерите стартират от през днешния ден да унищожават първо противозаконните постройки на брега на морето.
Заместник-министърът на околната среда Сократис Фамелос призна: “Справяме се с това, което 40 години не е направено. Съжаляваме, че не приложихме до момента ограниченията, с цел да не плащаме с човешки живот “.
Основната причина за гибелта на 99 души при пожара в Мати е противозаконното строителство. Гръцките медии показаха случаи, в които макар правосъдни решения за разрушение на здания осъществяването е било блокирано над 15 години под напън на политически партии.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР