Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС.

...
Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС.
Коментари Харесай

Акция срещу източването на ДДС в Бургас, фирма прибрала близо 2 млн. лв.

Мащабна акция на полицията в Бургас против източване на Данък добавена стойност. Установено е комерсиално сдружение със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български жител, което прави импорт на огромни количества строителни материали от Турция, Гърция, Румъния и други страни от Европейския съюз.

Целта е отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности, стоката минава писмено през разнообразни компании " бушони ", стопанисвани от безимотни лица, а в реалност се разтоварват в хранилища, благосъстоятелност на айтоската компания.

До момента е установено, че по посочения механизъм единствено от месец април до момента фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лева, написа Българска национална телевизия.

Има данни, че с изключение на на занижени стойности внасяните строителни материали - тухли, дървен материал, разнообразни типове желязо и други, не дават отговор на стандартите на Европейския съюз и могат да основат заплаха при строителството както на здания, по този начин и на промишлени уреди. По случая е формирано досъдебно произвеждане при изискванията на необходимост, като провеждането на процесуално-следствени дейности на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР