Мащабен протест на Е79 ще проведат жителите на с. Владая,

...
Мащабен протест на Е79 ще проведат жителите на с. Владая,
Коментари Харесай

Мащабен протест на път Е79 заради проблемите с неговата натовареност


Мащабен митинг на Е79 ще проведат жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград.

Причината е, че от АПИ имаха намерение от 1 юли да спрат реверсивното придвижване, което всяка заран се прави посредством слагане на конуси, които обезпечават придвижването посока гр. София в две ленти.

Първоначално протестиращите желаеха да блокират Е79, само че се отхвърлиха от блокадите, откакто в петък техни представители и чиновници от АПИ разговаряха и стигнаха решение реверсивното придвижване да не се стопира. То ще се контролира ръчно и се резервира през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик заран и вечер, когато доста хора пътуват към и от столицата.

Жителите на селата обаче не се отхвърлиха от днешния митинг, защото имат няколко претенции - създаване на непрекъсната система за реверсивна организация на придвижването и отваряне на северният излаз на с. Драгичево посока гр. София.

В резултат на голям брой диалози, провеждани от Инициативните комитети на селата Владая и Драгичево, кметовете на селата Драгичево и Рударци, както и представители на администрацията от Перник от една страна и ръководители на Министерство на регионалното развитие, АПИ, Столична община и СДВР-КАТ въпреки това, също и на редица протестни дейности извършени през последните две години, в последна сметка беше въведена реверсивна организация на придвижването в сектора Княжево – Владая от основен път Е79 с концепцията през това време да бъдат направени плановете за непрекъсната реверсивна организация на придвижването в пиковите часове, контролирана и следена от светофарни уредби и подобаваща пътна маркировка.

Реверсивното придвижване на процедура е най-бързото и дейно решение и това беше изрично потвърдено през този интервал. Най-голямата неточност би било изоставянето на сходна мярка и неналичието на продължение и надграждане посредством непрекъсната реверсивна организация на придвижването.

В рамките на този план се очакваше да бъде решен и казусът на жителите на с. Драгичево, на които им бе дадено, че ще бъде планиран и построен светофар на северния излаз на селото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР