Мащабен екип на полицията и отрядът за борба с тероризма

...
Мащабен екип на полицията и отрядът за борба с тероризма
Коментари Харесай

Мащабно издирване на обвинения задочно в шесторното убийство Росен Ангелов

Мащабен екип на полицията и отрядът за битка с тероризма търсят обвинения за шестте убийства в Нови Искър - Росен Ангелов. 56-годишният Ангелов публично е упрекнат за убийствата, само че задочно, тъй като към момента се търси. В късния следобяд в река Искър край Владо Тричков беше открит мъртвец на мъж, най-вероятно липсващ още през декември. Районът е покрай Нови Искър и Луково, където се намира къщата, където последно е живял търсеният.

Малко преди 16 ч. в полицията бе подаден сигнал, че на метри от въжен мост е намерено тяло в р. Искър, съобщи от репортерът на Българска национална телевизия Николай Минков. На място незабавно са пристигнали екипи на полицията и незабавната помощ, като тялото е извадено от реката.

Но това не е тялото на търсеният за шесторното ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов. Създаде се усещане, че тялото, което изплува от водите на река Искър, е на търсения мъж, само че се оказа, че не е по този начин.
 Откритият мъртвец в река Искър е на мъж, липсващ през декември Откритият мъртвец в река Искър е на мъж, липсващ през декември
Откритият мъртвец в река Искър не е на търсения за жестокото шесторно ликвидиране в Нови Искър Росен Ангелов, а е на мъж от Нови Искър, липсващ в началот...

Според Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, убийството е разкрито и е изрично.

Разследващите са безапелационни, че причинителят на убийството е Росен Ангелов, като се базират на криминалистични проучвания, ДНК експертизи и доста свидетелски показания. Той е обвинен, само че не е хванат. Екипите го търсят непрекъснато, само че той има опит в укриването в планината и разполага с ден преднина пред органите на реда.

Той е описван като извънредно рисков и податлив към принуждение. Има три присъди - за кражба, обезчестяване и блудничество с малолетна, като при последната присъда от 2009 година е съумял да избяга.

Прокуратурата сподели обстоен психически профил, който е юридически на Росен Ангелов в пандиза.
 © Българска телеграфна агенция
„ Горският човек “ - по този начин познати наричали Росен Ангелов, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Пенка Ангелова. Той е човек с 3 присъди и няколко висящи следствия, без документи, без благосъстоятелност и работа, който не поддържа връзка с никой от роднините си. И търсен - без резултат повече от 8 години - след последната присъда, която е за блудничество с дете, осъществено в региона на с. Луково. Ето и извадки от психопрофил, който му е юридически в пандиза, където е лежал за кражба и обезчестяване:
Ивайло Иванов - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Хитър, подъл затулен, с високо самочувствие, конфликтен...
Вижте повече:
 Официално: Росен Ангелов е причинител на шесторното ликвидиране в Нови Искър Официално: Росен Ангелов е причинител на шесторното ликвидиране в Нови Искър
Росен Ангелов е причинител на шесторното ликвидиране в Нови Искър, това се потвърждава с ДНК и материални доказателства. Той е работил самичък и не е имал съуча...

Предстои доста работа. Сред детайлите пред проверяващите е собствеността на къщата в с. Луково, където се допуска, че Ангелов се е укривал. Предстои и експертиза дали тефтерчето, което публицисти откриха на място, е обвързвано със случая.

Предстои и най-важното - да бъде хванат упрекнатият в убийството. Акцията за намирането му продължи през целия ден.
 Откритото тяло в р. Искър евентуално не е на Росен Ангелов Откритото тяло в р. Искър евентуално не е на Росен Ангелов
Огромен екип на полицията търси обвинения за шестте убийства в Нови Искър Росен Ангелов. Преди два часа в река Искър край Владо Тричков беше откр...

Изключително огромна беше акцията в региона на с. Луково, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Милена Кирова от място. Акцията продължава и в този миг, добави тя. Част от силите на реда си потеглиха, само че друга част е ситуирана край селото. Малко след 12 ч. тук дойдоха военни, служители на реда, командоси, тежка техника и даже бронетранспортьор. Теренът в планинаната е сложен за предвижване, къщите са разпръснати по хълмовете и множеството от тях са необитаеми, което затруднява съществено проверяващите.

Кметът на селото не можа да каже чия благосъстоятелност е къщата, в която обвиненият за убийството се допуска, че се е укривал. Кметът добави пред Българска национална телевизия, че проверяващите са иззели фотоси, а когато са влезнали, къщата е била добре отоплена, а на масата е имало храна.

По двора е имало цели, по които той евентуално се е упражнявал да стреля. Той познава регионът доста добре и е в добра физическа форма, поради което може да се укрие добре.

В целия регион е засилено полицейското наличие, защото обвиненият е евентуално въоръжен и рисков.

Органите на реда молят всеки, който има информация за него, да алармира на Министерство на вътрешните работи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР