Мащабът е изненада. Ние установихме тези лоши практики още на

...
Мащабът е изненада. Ние установихме тези лоши практики още на
Коментари Харесай

Сандов за Зелено движение: Лошите практики започнаха с появата на парите и властта

" Мащабът е изненада. Ние установихме тези неприятни практики още на самото заседание през декември, което трябваше да е отчетно-изборно. Касирахме изборите тогава и създадохме тази анкетна комисия, проработи някаква имунна система. "

Това съобщи пред БНР Борислав Сандов, един от учредителите на " Зелено придвижване ", някогашен съпредседател на партията, някогашен министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики. 

Според него описаните процеси са почнали да се демонстрират през последните 1-2 години, " когато се появиха властта и парите в " Зелено придвижване ".

Както Клуб Z описа в серия от изявления една от партиите в ръководещото болшинство – " Зелено придвижване ", част от ДБ, е била " завладяна " от фиктивни членове, като благодарение на невалидни пълномощни дребна група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. Това демонстрират заключенията на доклад на специална анкетна комисия. В документа са разказани неприятни практики в разнообразни локални организации.

Според Сандов в седем от локалните организации са осъществявани систематични нарушавания, само че " може би мащабът е малко по-голям ".

" Става въпрос за организираност сред група хора, които нямат сериозна обществена популярност, които  " завладяват " локални организации, " изсмукват " от тях пълномощни на делегати, които не участват на събранието и ги разпределят към други. Което образува тежест към 30-35% в Общото заседание, което може да надделее в огромна степен при избора на избрани хора ", каза Сандов. 

Той добави, че част от пълномощните са " безусловно подправени " и  " упълномощителят не е наясно, че от негово име е издадено пълномощие на човек, който той даже не познава – от Сандански в Разград или нещо сходно ". Една от локалните организации да вземем за пример – в Симеоновград, се състояла " от един човек, двамата му синове и двама негови служащи ", което Сандов дефинира като  " безусловно неуместно ".

За част от забърканите лица това била и форма на възмездие към него и други хора в изпълнителната власт, поради това, че не са разрешили да се назначават " калинки ". Едно от тези лица бил Никола Йорданов, който Сандов нарече основен основател на следения. Според някогашния министър въпросният Йорданов искал да става чиновник на Министерство на околната среда и водите.

" Но има и други. Има организации, които са се пробвали по един или различен метод да желаят от мен от мен и позицийка в кариерно развиване, и надали не публични поръчки, което не мога да позволи и не съм допускал ", добави Сандов.

Сегашното управление било с изминал мандат и следвало да се отдръпна, твърди той.

" Ние работим върху тактика за излекуване на организацията. Все отново сме партия от ръководещата коалиция. Това не трябва по никакъв метод да визира останалите ни сътрудници. Ще е тъпо ние да сме причина за някакви съществени турбуленции там. Работим, с цел да няма такива вреди ", разяснява още някогашният екоминистър.

Относно вероятността " Зелено придвижване " да се разцепи на две Сандов означи, че за разделяне на две партии може да се приказва, когато има тематично разделяне, а в тази ситуация няма такова.

" Ще работя за единството на тази партия и за връщане в коловоза на нейните дела. Не съм труженик за делене на партията ", сподели още той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР