Машинното отделение на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността

...
Машинното отделение на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността
Коментари Харесай

Vera Su няма как да бъде спасен, вече се води за потънало имущество |

Машинното поделение на товарния транспортен съд Vera Su, затънал край местността Яйлата, е запълнено с вода - заради недобро уплътнение на външните стоманени порти. Когато екипажът е напуснал плавателния съд, сякаш всичко належащо е направено, само че морската вода е проникнала, тъй като така наречен тежки порти, които би трябвало да са водонепроницаеми, не са били уплътнени.

Това заяви пред Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " капитан Венцислав Иванов.

Днес е изработен оглед на плавателния съд от двама водолази и те са открили, че корпусът и машинното поделение на кораба са компроментирани. Плавателният съд към този момент не може да бъде избавен.

Иванов посочи пред публицистите в Каварна, че в този случай Vera Su на процедура се води потънало имущество.

Не можем да определим все още какво е положението на корабния товар - амониевата селитра, тъй като не искахме при огледа в допълнение да влиза вода в товарното помещение, сподели изпълнителният шеф на " Морска администрация ".

Венцислав Иванов добави, че интервенцията по изваждането на карбамида ще бъде извънредно сложна и би трябвало доста деликатно да се подходи, тъй като отворят ли се един път люковете, може да бъде невероятно още веднъж да се затворят.

Изваждането на товара може най-рано да стартира към 1 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР