Машинното гласуване беше прието през 2014 година. Сега е 2020

...
Машинното гласуване беше прието през 2014 година. Сега е 2020
Коментари Харесай

Нинова: Единствено машинното гласуване гарантира честни избори, а вие шест години не искате да го направите

" Машинното гласоподаване беше признато през 2014 година. Сега е 2020 - имахте шест години, с цел да извършите вероятен, транспарантен и почтен изборния развой. През тези шест години виждахме подправени протоколи, носене на чували от депутати, недействителни бюлетини по разнообразни аргументи - всички начини за подправяне на националния избор. Шест години не ви стигнаха да установите метода, по който ще да бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще дава отговор за тяхната благосъстоятелност и логистика в изборния развой. Какво приказва това? Че шест години просто не желаете да го извършите. Ако има воля за почтени избори, то те биха били факт доста от дълго време ". Това съобщи в Народното събрание ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за промени в Изборния кодекс, които би трябвало да бъдат гласувани на второ четене.

" По въпроса за привикване на Велико Народно заседание за смяна в Конституцията. Това предложение в Изборния кодекс е отхвърлено. Има доста учредения за това, само че евентуално към този момент ви излиза наяве, че планът ви няма да мине. 160 подписа за привикване на Велико Народно заседание няма да имате, не губете времето на Народното събрание и на народа с този план, който е най-яркото посягане върху демократичната, правовата и обществената страна ", разяснява водачът на левицата.

" Затова през днешния ден се обръщам към всички народни представители, само че и към българските жители, с цел да знаят какво се случва. Приемете нашите оферти за само и единствено машинно гласоподаване като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини. И второ, оттеглете си неотложно плана, който касае внасяне на конституция и привикване на Велико Народно заседание. Това беше избавителният пояс за Бойко Борисов. Оттеглете този избавителен пояс и внесете избавителен пояс за народа ", добави Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР