Машинно или с хартиена бюлетина се гласува в страната? Имам

...
Машинно или с хартиена бюлетина се гласува в страната? Имам
Коментари Харесай

Въпроси и отговори за вота: Машинно или с хартиена бюлетина?

Машинно или с хартиена бюлетина се гласоподава в страната? Имам ли право на избор? Това са част от въпросите, на които Централната изборна комисия /ЦИК/ разгласява отговори на уеб страницата си. Там е поместена потребна информация за идния избор на втори октомври, написа. 

На въпроса за хартиеното и машинно гласоподаване от ЦИК дават отговор по този начин: Изборният кодекс планува, че се гласоподава машинно със профилирано устройство за машинно гласоподаване. Бюлетината за машинно гласоподаване се пресъздава на устройството и е проектирана по същия метод както хартиената бюлетина.

Изключенията от правилото да се гласоподава единствено със профилирано устройство за машинно гласоподаване са категорично изброени в Изборния кодекс, а точно: 
в изборни секции с по-малко от 300 избиратели;при гласоподаване с преносима изборна кутия;в изборни секции в лечебни заведения, домове за остарели хора и други профилирани институции за даване на обществени услуги;в местата за изтърпяване на наказването отнемане от независимост и за задържане;в изборни секции на плавателни съдове под българско знаме.
Когато в изборния ден зародят непреодолими външни условия и машинното гласоподаване се прекрати, гласуването продължава с хартиени бюлетини, които са предоставени на секционната изборна комисия.

Гласуването със профилирано устройство за машинно гласоподаване е равностойно на гласуването с хартиена бюлетина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР