Машинният инженер Михаил Коцев извади законен газов пищов срещу съдебен

...
Машинният инженер Михаил Коцев извади законен газов пищов срещу съдебен
Коментари Харесай

Драмата на 65-годишния търновски инженер, който извади пистолет на бирник и 30 полицаи, за да спаси апартамента на жена си

Машинният инженер Михаил Коцев извади легален газов пищов против правосъден бирник, с цел да избави жилището на жена си и на децата си от въвеждане на нов притежател. Екшънът се разигра във Велико Търново на ул. „ Тракия “ 4 в понеделник сутринта, оповестява „ Борба “.

Около 10 часа частен правосъден реализатор отива в жилището, където живее Коцев, с цел да прави въвод във притежание на нов собственик, който си купил жилището на търг за 75 000 лв.. В жилището е единствено 64-годишният мъж, който не пуска бирника. После вади газовия си пищов и гърми два пъти в земята.

Съдебният реализатор и воденият ключар разрушават вратата на жилището, а през това време идват 30 служители на реда с маски и автомати. Коцев е арестуван и отведен в полицията за разпит. После е пуснат и в този момент против него е стартирано следствие за посягане на частен правосъден реализатор. Наказанието е до три месеца отнемане от независимост или санкция от 100 до 300 лв. при доказването на виновността на мъжа.

Отпор! Собственик на отнето жилище стреля против правосъден реализатор във Велико Търново

„ От близо 20 години вървя по тъгите и се боря за правдивост със правосъдната машина. Понеже никой не ме чува, взех решение най-накрая да дам публичност и да се опълча по този метод, нека да бъда най-накрая чут. Апартаментът е на дъщерите и на жена ми, която живее в него от 40 години. Той е на нейните родители, жилището няма нищо общо с някакво изпълнително дело, което на всичкото от горната страна и от 16 година е прекъснато по отминалост. Сега съм без дом, нямам достъп до жилището “, описа през вчерашния ден в редакцията на „ Борба “ инж. Коцев.

Според него скандалната продажба на жилището на търг е обвързвана с ипотека отпреди повече от 20 години за заем от кредитна земеделска кооперация, в която той е бил член кооператор. Пари обаче не са вземани. Въпреки това против него е формирано изпълнително дело. По него се търсят движими и недвижими движимости, само че той даже не е притежател на въпросния апартамент, който е на жена му отпреди техния брак! После е дарен на двете дъщери Нора и Ива, в този момент владелец е брачната половинка Веска Коцева. Двете дъщери са огромни и със свои фамилии. Едната е учител в Япония, а другата живее в София.

Действията на правосъдния бирник също ще се ревизират занапред, тъй като още на 31 август 2018 година брачната половинка Веска Коцева е подала тъжба до Окръжния съд по случая посредством въпросния ЧСИ Диана Колева. Жалбата е входирана и с платени такси. В нея брачната половинка споделя, че до нея не имало в никакъв случай съобщение за изпълнително дело. Тя желае да знае по какъв начин се е стигнало до обществена обмен по изп. дело от 16 години, което е с изтекла отминалост. Според жалбата продажбата е противозаконна, тъй като правата на взискателя са погасени по право. Въпреки тази тъжба на 3 септември се прави въвод във притежание на нов притежател, който от своя страна пък е безкористен покупател!

„ От 2008г. съм незает, а в този момент съм и без дом. Ще пребивавам в Самоводене при бабата и дядото, където се пробвам да виждам редки и потребни гъби, с цел да претърпявам. Не знам какво друго би трябвало да направя, с цел да бъде разнищен моят случай с заем от 30 000 лв., каквито не съм вземал и тази история най-накрая да завърши. В годините обратно сме писали до всички вероятни инстанции у нас. Има правосъдни дейности, че дейности на правосъден реализатор против този апартамент са противозаконни. Оказа се обаче, че кръгът е обаян и най-сетне бях заставен да трещя с пищов! Дано да си е струвало”, съобщи още Михаил Коцев.

За проблема ЧСИ Диана Колева споделя, че щом се е стигнало до обществена обмен и въвод във притежание, значи всичко е изрядно. Това, както е опитът да нападение против нея, също е предмет на формираното досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР