Машините за зимно поддържане и почистване на Пловдив са в

...
Машините за зимно поддържане и почистване на Пловдив са в
Коментари Харесай

90 машини ще чистят Пловдив през зимата

Машините за зимно поддържане и разчистване на Пловдив са в редовност. Това установи комисията с ръководител заместник-кметът на общината по публичен ред Йордан Ставрев след осъществения тази заран механически обзор в базите на Оперативна програма „ Чистота “ и компанията подизпълнител КМД.

В зимното дежурство, което стартира на 25 ноември, са включени 90 машини: 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача. За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се употребяват закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, а при нужда – и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското дружество.

„ Не сме правили нови доставки на противообледенителни материали, защото предходната зима беше относително мека и ни останаха към 3600 т сол и 60 т от химическия препарат калциев дихлорид. За осма поредна зима по улиците няма да се хвърля пясък “, изясни изпълняващият длъжността шеф на Оперативна програма „ Чистота “ Николай Георгиев.

За първи път предходната година всички разпръсквачи бяха оборудвани с резервоари. Те се пълнят с разтвор от вода и калциев дихлорид, който работи и при температури до минус 20 градуса. Нововъведението се оказа доста дейно и тази зима ще се ползва още веднъж. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР