Машините за електронното гласуване тръгват към избирателните секции в страната,

...
Машините за електронното гласуване тръгват към избирателните секции в страната,
Коментари Харесай

Машините за електронното гласуване тръгват към секциите в страната

Машините за електронното гласоподаване потеглят към изборните секции в страната, заяви NOVA. 3000 апарата под строга защита би трябвало да бъдат разпратени до на следващия ден. Маршрутите се пазят в загадка от съображения за сигурност.

След техническа инспекция на софтуера и надзор дали всички съставни елементи на машината са налични, всяко едно устройство се опакова и запечатва в самостоятелен куфар и потегля към обитаемото място, за което е планувано. Всички апарати са под денонощна защита, а при доставянето- ръководителят на комисията би трябвало да ревизира пломбата на куфара, с цел да е несъмнено, че не са подавани гласове преди 07:00 часа на 26 май.

13 партии и 8 обединения, записали кандидатски листи, както и 6 самостоятелни претенденти ще вземат участие в изборите за Европейски парламент в неделя, заяви Централната изборна комисия. Общият брой на изборните секции в страната по прелиминарен лист е 11 661, а общият брой гласоподаватели по изборни описи е 6 355 633.

Избирателните секции в лечебни заведения, домове за остарели хора или други профилирани институции за даване на обществени услуги, плавателните съдове под българско знаме, в местата за изтърпяване наказване отнемане от независимост и за задържане, се образуват при съществуването на не по-малко от 10 гласоподаватели в период не по-късно от 48 часа преди изборния ден.

Централната изборна комисия припомня на гласоподавателите, че в изборния ден в Република България гласуването стартира в 7 ч и завършва в 20 ч. Извън страната изборният ден стартира в 7 ч локално време и завършва в 20 ч локално време.

Когато в 20 ч пред изборното помещение има негласували гласоподаватели, ръководителят и секретарят на комисията откриват техния брой и идентичност, като тези гласоподаватели предават документите си за идентичност на комисията.

Само тези гласоподаватели се позволяват до гласоподаване след 20 ч, само че не по-късно от 21 ч (извън страната това е съответното локално време).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР