Машините за добив на криптовалути са сред най-често разкритите незаконни

...
Машините за добив на криптовалути са сред най-често разкритите незаконни
Коментари Харесай

ЧЕЗ: Машините за криптовалути са водещите крадци на ток в България

Машините за рандеман на криптовалути са измежду най-често разкритите противозаконни консуматори на електрическа енергия през 2018-а година в Западна България, настояват от ЧЕЗ, осведоми БНР.

Екипите на електрокомпанията, търсещи противозаконни консуматори, са разкрили 728 случая на кражба на електрически ток от икономически обекти, които съставляват към 11% от всички 6646 обири на електрическа енергия през предходната година.

ЧЕЗ оповестява, че са били открити голям брой обекти с конфигурирани машини – "копачи " на виртуална валута, които са се захранвали нелегално от електрическата мрежа на сдружението. Според компанията силата, употребявана от едно такова оборудване мощ е 50 кВтч., което се равнява на междинното ползване на електрическа енергия на 100 до 150 семейства.

Компанията също по този начин означи, че са били разкрити и 121 противозаконни случая на ползване на електрическа енергия от заведения за хранене и питейни заведения, 38 от индустриални уреди и хранилища, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР