Машините на Relativity Space ще произвеждат евтини ракетиРоботи могат да

...
Машините на Relativity Space ще произвеждат евтини ракетиРоботи могат да
Коментари Харесай

3D принтери обещават космическа колонизация

Машините на Relativity Space ще създават евтини ракети

Роботи могат да създават и сглобяват ракета в космоса, без помощ от хората (снимка: Relativity Space)

Производителят на ракети Relativity Space ще употребява чартърен пространство на НАСА в Мисисипи, където гигантските 3D принтери на компанията ще създават евтини ракети за стартиране в орбита на спътници с дребен товар , заяви Ройтерс.

Наемането на 20 000 кв.м. в базата за тествания на ракети „ Stennis Space Center ” на НАСА е поредна стъпка на компанията, основана в Лос Анджелис, в нейната задача за 3D щемпел на ракети на Марс – цел, която е причина за колонизация на космоса, споделя основният изпълнителен шеф на Relativity Тим Елис.

Първо, компанията би трябвало да усъвършенства своята система, в която роботи с машинно самообразование могат да създават и сглобяват ракетата Terran 1 в космоса, без помощ от хората. Relativity се надява да реализира тази цел с доходи от стартирането на дребни спътници с нейните ракети, издигнати в центъра Stennis.
още по тематиката
Stennis ще наеме 200 инженери, близо два пъти повече от сегашната работна мощ от 90 души на Relativity. Щатът Мисисипи предлага забележителен пакет от тласъци, показва компанията в изказване.

„ Значително понижаваме съставния елемент на човешкия труд ”, разяснява Тим Елис, деец от галактическата компания Blue Origin на Джеф Безос, опциите на роботизирания 3D принтер на Relativity, наименуван Stargate.

Роботът ще разреши произвеждане на цяла ракета за по-малко от 60 дни. Очаква се в идващите пет години компанията да създава по две дузини ракети годишно и да потвърди успеваемостта на индустриалния си способ.

Дебютният старт на Terran 1 ще се състои през 2020 година Сателитните производители ще заплащат по 10 милиона $ на полет, с цел да транспортират към 1,250 кг потребен товар на ниска земна орбита.

Частните компании съставляват все по-голяма част от американската галактическа промишленост, която понастоящем е запълнена с огромните ракети на United Launch Alliance (смесено дружество на Boeing-Lockheed) и SpaceX на Илон Мъск. По-малките ракети са пригодени за стартиране на рояците от спътници, обслужващи сателитната промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР