Машинист от БДЖ се бори, за да получи достъп до

...
Машинист от БДЖ се бори, за да получи достъп до
Коментари Харесай

Машинист от БДЖ иска одит на железницата, от Транспортното министерство не дават

Машинист от БДЖ се бори, с цел да получи достъп до одитния отчет, осъществен в края на предходната година в сдружението.
От Министерството на превоза му дават неуместен отговор, че това била служебна информация, която нямала независимо значение и че не е налице доминиращ публичен интерес. За случая алармират от гражданската самодейност " За публичен и релсов превоз ". Оттам настояват, че тези констатации вършат " хората, които се устоят от нашите налози и дават минималните 175 млн. лева на година ".
Инициативата е подел Младен Младенов, който работи като ватман в БДЖ и през последните шест години твърди, че непрестанно е отправял запитвания до представители на сдружението по разнообразни въпроси, само че получавал отговори, " които не дават отговор на истината ".
Младенов споделя, че е написал писмо до Транспортното министерство с искане да получи копие от разпоредения одитен отчет в сдружението, само че е получил негативно мнение. Тъй като от ведомството му дали отговор, че не е налице публичен интерес по отношение на отчета, машинисът насочва зов през обществената мрежа Фейсбук одитът да се трансформира в публичен интерес и да стане обществен.
Сподели с твоите другари
" На мен ми стана любопитно какво тъкмо крият и не желаят да ми покажат да прочета. Веднага поражда въпросът за какво от Министерството на превоза крият този одит и не желаят да го дават на един елементарен жител като мен? ", пита се Младенов.
Машинисът приключва видеото си с думите, че някой ден следва да опише доста забавни неща от своята процедура, само че " този миг още не е пристигнал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР