Машината пак с технически проблемГерманският министър на външните работи Хайко

...
Машината пак с технически проблемГерманският министър на външните работи Хайко
Коментари Харесай

Германският външен министър отново без самолет

Машината отново с механически проблем

Германският министър на външните работи Хайко Маас беше заставен през днешния ден да смени самолета за обиколката си в Северна Америка. Това стана, откакто в началото плануванаъа за полета машина на немските военновъздушни сили не можа да излети заради механически проблем, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството на външните работи в Берлин заяви, че се е наложило Маас да замине на четиридневната си обиколка с по-малък " Ербъс А319 ", само че не посочи какъв е бил казусът с по-големия аероплан.

Не за пръв път по време на задгранични визити на Маас има проблеми със самолетите, отбелязва ДПА.

През февруари Маас трябваше да направи насилствен престой в малийската столица Бамако и да чака 20 часа, до момента в който дойде авариен аероплан.

През май немският външен министър дойде със 70 забавяне на първото си посещаване в България поради нередовност на самолета.

Месец по-късно самолетът му имаше проблем с една от гумите си при кацане в Ню Йорк и той пропусна началото на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Маас отпътува за Ню Йорк, където на следващия ден ще взе участие в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за предпазването на цивилните при въоръжени спорове. След това ще отпътува за Канада, с цел да продължи дружно с канадския министър на външните работи Кристия Фрийланд работата по плана си " Съюз за мултилатерализъм ".

Последната спирка от обиколката му е Понд Инлет в арктическата част на Канада, където ще разисква въздействието на климатичните промени с 1300-тата инуити, живеещи в селището.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР