Машината на времето ни пренася преди 90 години, в софийското

...
Машината на времето ни пренася преди 90 години, в софийското
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за изложби

Машината на времето ни придвижва преди 90 години, в софийското Казино - в този момент там е градската изложба. На този ден се организира първият роден конкурс за хубост.

Журито включва видни художници, отпред с Андрей Николов, а условията за кандидатките е да бъдат стройни, с елегантна фигура, красива глава с огромни, изразителни очи, нежна усмивка, умни и скромни.

Избраницата е Люба Йоцова, която става първата Мис България. Изложбата, отдадена на красивите българки може да разгледате в изложба „ Дечко Узунов ”.

„ Романтиците обичат концептуализма „ - до края на януари може да разберете за какво. С едноименната галерия на Свилен Стефанов в изложба „ Дебют ”.

„ Портрет на художника като млад ” - любопитно е да надникнем в първите картини на Иван Савов. Известният сценограф и живописец открива в родната си къща позабравени произведения. Рисувал ги е едвам 16 - 18 годишен и носят признаците на разкрепостяване на тематиките и изразните средства от 60-те години на предишния век. Разнопосочни въздействия се кръстосват в творбите на оформящия се художник - от импресионизма и експресионизма, от придвижването „ Родно изкуство “, от Славка Денева и Иван Кирков, с които го свързват близки другарски връзки. 60 загатна се събират в изложбата в изложба Стубел.

Каква беше 2018-та за Петър Пиронков. Най-добре това ще кажат картините, сътворени в последната година. Изложбата е в изложба „ Нирвана ”.

Не противоположната страна на Луната, а противоположната страна на календарчето повежда изложбата „ Подземния живот на аленото животно ”.

Джобните календарчета се появяват през 60-те години на предишния век и събират настоящи за годината на изображението си събития. Ретрокалендарчета провокират френския художник и учител Франсоа Нуге. В новото арт пространство Порта демонстрира своите изображения с познатите от близкото минало герои и обекти. Това е първата независима галерия на френския художник в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР