Машина от новото поколение на спортния седан BMW M5 постави

...
Машина от новото поколение на спортния седан BMW M5 постави
Коментари Харесай

BMW M5 постави рекорд с 8 часа непрекъснат дрифт

Машина от новото потомство на спортния седан BMW M5 сложи международен връх за най-дълъг дрифт (техника на шофиране с предумишлено занасяне на задните гуми косо на завиването).

Автомобилът бе в състояние на непрекъснат дрифт в продължение на осем часа и през това време измина малко над 374 километра. Видеото с отразяване на най-важните моменти от надпреварата бе оповестено на формалния канал на Youtube на американското отделение на баварската компания.

Изпитанието се организира на трасето на BMW Performance Center в Южна Каролина. Колата бе ръководена от инструктора в школата за водачи на BMW Performance - Йохан Шварц, който направи повече от две хиляди обиколки на пистата.

По време на осемчасовия дрифт автомобилът бе зареждан с гориво пет пъти в придвижване на самата пистата. Редом със седана се движеше друга кола М5 от предходното потомство с спомагателен контейнер, от който горивото се изпомпваше в състезаващата се машина. По този метод BMW сложи още един връх - за най-дългия синхронен дрифт на два автомобила, които изминаха дружно 63,16 км. И двете достижения бяха записани от формалния представител на Книгата на върховете на Гинес.

Новият BMW M5 е оборудван с усъвършенстват 4,4-литров V8 мотор с две турбини, който генерира 600 к.с. и въртящ миг от 750 Нм. Агрегатът работи в композиция с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия. Седанът може да форсира до първите " 100 " за 3,4 секунди, а ускоряването до 200 км/ч лишава 11,1 секунди. Максималната скорост е електронно лимитирана на 250 км/ч, а със спортния пакет M Driver`s Package оптималната скорост е 305 км/ч.

Предишното достижение принадлежеше на японското купе Toyota GT86, което бе в положение на непрекъснат дрифт 5 часа и 46 минути и мина 209,5 километра, напомня Аutonews.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР