Maserati представи тазгодишната итерация на върховия модел на Quattroporte -

...
Maserati представи тазгодишната итерация на върховия модел на Quattroporte -
Коментари Харесай

Maserati представи новата върхова версия на Quattroporte с 580 к.с.

Maserati показа тазгодишната итерация на върховия модел на Quattroporte - Trofeo, която към този момент може да се купи на някои от пазарите в Европейския съюз и Англия, като първите доставки би трябвало да се осъществят до края на годината. На тях стартовата цена на модела, който ще се конкурира с коли като Porsche Panamera Turbo, BMW M760Li и Mercedes AMG S63, е към 142 хиляди евро.

Под капака на Quattroporte Trofeo ще е същият бензинов 3,8 V8 битурбо мотор, който през 2016 година беше показан във Levante Trofeo. Той има мощ от 580 к.с. при 6750 оборота в минута и въртящ миг от 730 Nm сред 2500 и 5000 оборота в минута. Върховата скорост, която дават обещание от Maserati, е 326 км/ч, а седанът, който излиза само със задно предаване, ще доближава до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Това го трансформира и в най-бързия от представител на Quattroporte, като версиите S и Q4 и дизеловият вид, които се оферират и сега на българския пазар, имат 3-литрови мотори. Бензиновите от тях имат мощ от 430 к.с., а дизеловият елемент - от 275 к.с., с които развиват до 288 км/ч (при бензиновите).
 Ford възкреси именития Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 година
Ford възкреси именития Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 година

Срещу 50 хиляди $ в базисния модел в Съединени американски щати получавате V8 с 480 к.с., въртящ миг от 570 Nm и 10-степенен автоматик

V8 моторът на Trofeo е комбиниран с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия, а LED-фаровете са адаптивни. Същото важи и за окачването, което е двураменно, втвърдено и усъвършенствано спрямо станалите версии на Quattroporte, показват от Maserati. Trofeo също ще излезе и на малко по-големи гуми от останалите, като фабрично ще е с 21-инчови джанти и с още по-големи спирачки. Върховият модел ще се отличава от останалите и с по-щедрата приложимост на въглерод в предния нож и двойния дифузер откъм гърба.

По отношение на интериора, Trofeo ще има аудиосистема с 10 представителя Harman-Kardon, както и актуализирана инфотейнмънт система, която ще се ръководи от 10,1-инчов екран в централната подпора. Все отново скоростомерът и оборотомерът са аналогови, а сред тях ще бъде подложен втори екран с диагонал от 7 инча.

По отношение на системите за сигурност, Quattroporte Trofeo ще разполага с адаптивен круиз надзор с опция за самостоятелно прекъсване и тръгване, помощник за промяна на лентите, система за сигурност при придвижване на скоростни пътища, интензивно наблюдаване на слепите зони, система за слизане по надолнища, следене на пътните знаци и предизвестие при заплаха от преден удар.
 Новата Mercedes S-класа: Какви технологии са внедрени в най-луксозния европейски седан
Новата Mercedes S-класа: Какви технологии са внедрени в най-луксозния европейски седан

Лимузината ще е още по-дигитализирана и мощна от предшествениците си, а напълно електрическата версия EQS ще бъде оповестена догодина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР