Maserati представи един от най -важните спортни автомобили на компанията -

...
Maserati представи един от най -важните
спортни автомобили на компанията -
Коментари Харесай

Maserati Mexico празнува своя 55-и рожден ден!

Maserati показа един от най -важните спортни коли на компанията - Mexico, на 53-ия автосалон Mondial de l`Automobile de Paris. Болидът бе планиран от Vignale, като категорично елегантно купе с гладки, безупречни линии. То комбинира чистия стил на Maserati с мощно, спортно сърце. Под дългия челен похлупак работеше мотор, развит от този на спортната кола 450 S. След Quattroporte и 5000 GT, това беше едва третият модел, който го употребява.

Maserati Mexico (Tipo AM112) е 4-местно грандтуринг купе, създавано от италианския автомобилен производител Maserati сред 1966 и 1972 година Базиран е на втората серия на оригиналния AM107 Maserati Quattroporte.

Има доста хипотези за това как превозното средство е получило името си - в края на краищата Maserati преди малко бе започнал да кръщава моделите си на известни ветрове. Най-вероятно името е дадено на клиент от Централна Америка. Той закупил 5000 GT Allemano, който е доставен на президента на Мексико Адолфо Лопес Матеос през 1961 година

След случай притежателят закарва този автомобила в Модена за ремонт. По време на визитата си в историческата основна фабрика във Viale Ciro Menotti, клиентът очевидно е бил толкоз впечатлен от прототипа на новия състезателен автомобил GT, че настоя да го купи, с цел да монтира каросерията на шасито на своя 5000 GT. Твърди се, че тази поредност от съвпадения е довела на новия модел името Мексико.

Друга теза цитира успеха във Формула 1 на Cooper Maserati на Гран При на Мексико, която обаче се е състояла три седмици след премиерата в Париж.

От самото начало автомобилът по желание е оборудван с 4,2-литров V8 мотор с 260 к.с. или 4,7-литров V8 с 290 к.с. В взаимозависимост от задвижването, той реализира максимална скорост от 240 или 255 км / ч. Maserati Mexico впечатлява освен със стила си, само че и със стандартното си съоръжение. То включва кожени седалки, електрически прозорци, дървено табло, климатик и серво-подпомагани и вентилирани дискови спирачки начело.

Като алтернатива са се предложили също автоматична трансмисия, усилвател на волана и радио. Интериорът е разказан като „ салон в италиански жанр “, който перфектно показва италианската идентичност и отличителното майсторство на Maserati. И до през днешния ден Maserati се застъпва за лукс, майсторство и жанр.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР