Масатоши Ито, японският милиардер, който превърна магазините за бързооборотни стоки

...
Масатоши Ито, японският милиардер, който превърна магазините за бързооборотни стоки
Коментари Харесай

Масатоши Ито, японски милиардер, който стои зад възхода на 7-Eleven, почина на 98 години

Масатоши Ито, японският милиардер, който трансформира магазините за бързооборотни артикули 7-Eleven в световна империя, умря на 98-годишна възраст, затваряйки главата на един от най-известните бизнесмени в търговията на дребно в Азия.

Seven & I Holdings (SVNDF), оператор на 7-Eleven, удостовери гибелта в изказване в понеделник, като добави, че Ито е умрял от напреднала възраст на 10 март.

" Бихме желали да изразим най-дълбоката си признателност за вашата добрина и другарство по време на живота му и с почитание да ви осведомяваме за неговата кончина ", обявиха от компанията.

Ито преобрази ежедневната търговия на дребно в Япония, трансформирайки родената в Съединени американски щати компания в интернационална марка, изключително в Азия, където в доста градове магазините 7-Eleven рядко се намират на повече от няколко минути пешком.

Понастоящем Seven & I Holdings ръководи над 83 000 магазина по целия свят, в това число магазини 7-Eleven в 19 района и страни, както и веригата магазини за бързооборотни артикули Speedway в Съединени американски щати.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР