Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка

...
Масажът на ухото може да въздейства на почти всяка точка
Коментари Харесай

Масажът на ушите лекува цялото тяло

Масажът на ухото може да влияе на съвсем всяка точка от тялото, написа Дарик.

Според китайската медицина в ухото са съсредоточени към 120 точки, посредством които може да се влияе на разнообразни елементи от организма. Така да вземем за пример долната му месеста област дава отговор за проблемите с главата, външната негова страна за кожата, цялата вътрешна повърхнина на ушната мида за другите органи, а извивката над нея е обвързвана с гръбначния дирек.

Разбира се, сходен вид стимулиращи масажни интервенции е най-добре да се практикуват от подготвен експерт, само че въпреки всичко и вие може да изпробвате някои от тези техники.

Ако страдате от унесеност и отмалялост, в продължение на една минута масажирайте с топли пръсти по посока на часовниковата стрелка долната по-дебела част на ухото.

При зъбобол стимулирайте предния сектор от месестата повърхнина на ухото, намираща се най-близо до лицето.

Острата болежка, в която и да е част на тялото се облекчава с отвесно прилепяне на ушните миди към главата.

При болести на вътрешните органи, всеки ден правете масаж на вътрешната зона на ушните миди в техния централен отвор. Това би трябвало да става благодарение на показалците посредством кръгови придвижвания (сутрин - по посока на часовниковата стрелка, а вечер - в противоположната посока).

Продължителното натоварване на очите се редуцира с от време на време масажиране на централните точки от месестия сектор на ухото.

Ако краката ви отичат, масажирайте горната извивка на ушите, като по този метод ще активизирате кръвообращението в крайниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР