Масажът е изключително важен за раздвижването и укрепването на мускулите.

...
Масажът е изключително важен за раздвижването и укрепването на мускулите.
Коментари Харесай

5 лесни метода за масаж вкъщи

Масажът е извънредно значим за раздвижването и укрепването на мускулите. Няколко минути дневно са изцяло задоволителни, с цел да се раздвижи кръвообращението и да се освободи цялото напрежение, насъбрано денем, написа puls.bg.

Крака

Специалисти предлагат да се стартира с масаж на краката и стъпалата, заради обстоятелството, че тези елементи от тялото се натоварват най-вече денем. С нежни и плъзгащи придвижвания, започнете от горната част на краката и се придвижете надолу до глезена. Комбинирайте нежността с малко мощ, защото масажът ще е ефикасен само, в случай че има компресия на мускулите.

Движението би трябвало да става от центъра на открито, с цел да се подтиква положителното кръвообращение.

Ходила

С помощта на палеца, натиснете леко в региона на ходилото и с кръгови придвижване масажирайте цялото ходило.

Масажът ще подтиква кръвообращението и циркулацията на кръв. В региона на ходилата има специфични точки, които дават отговор за естествената функционалност на органите.

Седалище

Масажът на дупето и региона на кръста могат да подобрят храносмилането, да облекчат менструални и стомашни болки, газове или запек.

С върховете на пръстите правете дребни равномерни кръгове по седалищните елементи. Не натискайте прекомерно, само че се уверете, че масажът оказва деяние върху мускулите и органите. Ако не може да се справите сами постоянно може да помолите половинката за помощ.

Гръб

Започнете масажът на гърба с леко глезене по цялата дължина. Движете леко ръцете си по страната на гръбначния дирек, само че в никакъв случай по самия него. Прешлeните са извънредно нежни и би трябвало да се внимава да не се нанесат съществени пострадвания или защипвания на нерви.

Ръце

Използвайки същата техника както и при краката, като започнете от рамото и се движите до китката. Не забравяйте придвижването да е от вътрешната страна на открито. Редувайте натискът върху мускулите с леко погалване, с цел да успокоите и неутрализирате болката.

Тези масажни техники могат да се практикуват в домашни условия, както благодарение на някои непосредствен, по този начин и без непозната интервенция. Седейки пред тв приемника или четейки книга може да отпуснете значими мускулни групи, без съществени старания. Препоръчително е масажите да не се вършат на суха кожа. Използвайте бебешко олио, с цел да омекотите кожата и увеличите релаксацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР