Масаж на пръстите за подобряване на благосъстоянието Нашето тяло е

...
Масаж на пръстите за подобряване на благосъстоянието Нашето тяло е
Коментари Харесай

Масаж на пръстите при кашлица, главоболие и дори депресия

Масаж на пръстите за възстановяване на благосъстоянието

Нашето тяло е загадъчна система, която крие доста секрети. Само едно прилепяне върху мечтаната точка може доста да усъвършенства вашето положение.

Благополучието, настроението и даже мисленето ще се подобрят.

Какво вършим, в случай че ни изтезават главоболие, отмалялост или стрес? Разбира се, посягаме към хапче за болежка, чаша кафе или нещо сладко. Спрете за секунда и погледнете ръцете си, те крият тайната на здравето и благополучието.

Точки на пръстите
Съществува цяла просвета, наречена рефлексология. Тя учи биоактивните точки, ситуирани по цялото тяло. Източните лечители считат, че повода за всички здравословни проблеми е блокирането на енергийните потоци. Масажът на дейните точки отстранява блокирането и възвръща потока на силата.

Много от тези точки са ситуирани на дланите и пръстите ни. Ако вярно притиснете мечтаната точка, резултатът няма да се забави. Нека забележим какво тъкмо може да се излекува с помощта на тези точки и къде се намират.

Главоболие
Преди да вземете хапче за болежка, пробвайте да масажирате върховете на пръстите си или зоната сред палеца и показалеца. Точката на главата се намира на върха на палеца, в случай че я масажирате с леки придвижвания в продължение на няколко минути – болката ще отшуми.

Болки в шията и гърба
Ако ви тормози болежка във врата или гърба и просто няма метод да станете и да се разтегнете, започнете да масажирате горната част на палеца (от точката на главата) и се придвижете към китката. По тази линия са ситуирани точките, виновни за гръбначния дирек. Масажирайте, до момента в който болката не изчезне. Необходимо е да повторите на двете ръце.

 Масаж на пръстите при кашлица, главоболие и даже меланхолия

Настинка и грип
Ако усетите първите признаци на простуда, масажирайте възглавничките на всички пръсти, като се изключи палците на двете ръце. Има точки, виновни за фронталните и носните синуси.

 Масаж на пръстите при кашлица, главоболие и даже меланхолия

Безсъние
Ако не можете да заспите, би трябвало да притиснете точката в средата на палеца. Масажът би трябвало да продължи от 30 секунди до минута на двете ръце. Необходимо е да вършиме масаж всеки ден преди лягане, тогава тялото ще влезе в темп и качеството на съня ще се усъвършенства доста.

Проблеми с храносмилането
Стимулирането на тези точки е належащо за тези, които страдат от висока киселинност, отичане на корема и чести разстройства. Точките на стомаха и червата се намират на двете ръце към основата на палеца.

Проблеми с менструацията
Ако почувствате болежка в долната част на гърба или в долната част на корема по време на менструация, не бързайте да вземете хапчета. Първо, на собствен ред масажирайте точките, които са виновни за работата на главата и половите органи. Точката на главата се намира на върха на палеца, а зоната, виновна за работата на половите органи, е на китката. Такъв масаж ще помогне за облекчение на спазмите изключително в случай че в това време легнете и се отпуснете.

Кашлица
Стимулирането на зоната, която е виновна за дихателната система, ще помогне за решение на проблеми като затруднено дишане и кашлица. Тази зона е ситуирана тъкмо под основата на пръстите, съвсем в центъра на дланта.

Подобряване на благосъстоянието
Ако се чувствате претрупани или изтощени, би трябвало да масажирате точката, което оказва помощ за възстановяване на благосъстоянието. Това е точката на слънчевия сплит, която се намира отвътре на дланите.

Свийте дланите си, като че ли загребвате вода в тях и натиснете с палец тъкмо в центъра. Масажирането на тази точка върху дланта е успокояващо. Облекчава напрежението, нервността и умората. Ако вършиме този масаж постоянно, даже можете да се отървете от меланхолия и тревога.

Вижте още: Зелени орехи при диабет и бъбречни болести

При постоянен масаж на пръстите доста ще подобрите благосъстоянието си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР