Мъртво вълнение е сграбчило Бургаския залив от петък насам. Флагът

...
Мъртво вълнение е сграбчило Бургаския залив от петък насам. Флагът
Коментари Харесай

На морето е страшно! 5 бала вълнение удари Бургаския залив, петима намериха смъртта си

Мъртво неспокойствие е сграбчило Бургаския залив от петък насам. Флагът на плажовете е червен и летовниците, които влизат във водата не могат да поплуват дълбоко и на мира. Силният вятър е вдигнал вълната и подводните течения са се засилили, обясниха спасители. Страховити ями засмукват плувците, в случай че някой се осмели да влезе в такова време. В понеделник вълната стигна височина до 2 метра. „ Днес е най- неприятният ден. На плажа съвсем няма хора. Казват, че вълнението е 4 бала, само че съгласно мен е 5 “, съобщи пред Труд шефът на спасителите на Северния плаж в Бургас Петър Русев. В събота и неделя броят на летовниците на линията също не бил огромен поради „ мъртвака “. Глобени за непокорство на спасителите обаче нямало, защото никой не бил допускан във водата, написа " Труд ".

2/4 От плажа са изчезнали даже гларусите, описаха други стражове на плажа. Морските си имат традиция. Вярват на следната „ сигнализация “: Когато гларусите се скупчват на пясъка, значи има мъртво неспокойствие, когато са върху вълните- значи мъртвото неспокойствие скоро ще спре. Вчера птиците очевидно посочваха, че подводните течения и неприятното време няма да свършат най-малко до края на деня.

Глобени съветски и родни туристи имаше преди десетина дни, когато отново излезе мъртво неспокойствие. Те влизали във вътрешността в морето и показвали неприлични жестове на спасителите, които им указвали неотложно да се появят на брега. Наложило се спасителите да викат общинска полиция и да сформират актове. 200 лв. е оптималната санкция за хулиганите на плажа, т.е. за непокорство. Миналата седмица смрази летовниците и с това, че единствено за три дни, четирима души се удавиха.

Чешка туристка се удави в Слънчев бряг, до момента в който се опитвала да избави 10 годишно момиченце- виетнамче. Чужденката била на плажа с детето и сестричката му. Момиченцето внезапно почнало да потъва, очевидно повлечено от подводна яма. Въпреки че земляк, който по това време бил на линията, се опитал да помогне, той извадил единствено чехкинята- Олга К., само че тя умряла на брега. Трупът на виетнамчето бе изхвърлен от вълните вчера- в понеделник. Трагедията бе голяма. Трите отишли на плаж, когато пясъкът е неохраняем- към 20 часа. Мъж бе изхвърлен удавен до моста на бургаския плаж. До момента самоличността му не е открита. Предполага се, че е клошар, тъй като бил облечен с два чифта панталони. 62 годишен руснак се удави в Равда. За този случай полицията води досъдебно произвеждане. Ще се открива дали е използвал алкохол преди да влезе в морето.

Таксиметров водач бе открит удавен в пристанището на Несебър, макар че полицията работи по версия „ самоубийство “.

Туристи разказали по какъв начин ги возил в жълтата кола, само че внезапно край пристанището спрял, без да каже нищо напуснал автомобила и се отправил в посока морето. На другия ден, сутринта други летовници се разхождали с лодка, когато ужасени се натъкнали на тялото измежду вълните. Така петима удавени единствено за два или три дни стресираха туристите. Спасителите пък ги поучават да бъдат по- деликатни. Надеждите са, че от сряда лятото ще се върне.

Рибарите също не могат да влизат в морето поради огромната вълна. Тъкмо уловът на сафрид потръгна и неприятното време ги спря. Катамараните, пътуващи до остров „ Света Анастасия “ ту потеглят, ту приключват курсовете си, поради мощното неспокойствие. Отложен бе концерта на Рут Колева на острова, който ще се организира този петък. Тази седмица спасителите по плажовете се готвят за голямо напрежение. Освен вълнението, на 20 юли честваме Илинден. Страшно вярване гласи, че на тази дата морето взема жертви. Затова на Илинден всички са изключително деликатни. Суеверни туристи не вървят даже и по басейните
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР