Мъртви ли са, питал собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков.Йордан

...
Мъртви ли са, питал собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков.Йордан
Коментари Харесай

Мъртви ли са, питал собственикът на кучетата-убийци от Владо Тричков

Мъртви ли са, питал притежателят на кучетата-убийци от Владо Тричков.

Йордан Карагьозов бе арестуван през вчерашния ден.

Съселяните му, разкрили натрупа на убития от животните мъж, са шокирани, че той очевидно не се интересувал от случилата се покруса и при идването си питал единствено за кучетата.

Стана ясно, че той не е локален. Опитал е преди този момент да отглежда кане корсо в Шумен, само че след тъжби е бил изпъден.

Съселяни не крият, че се опасяват от скитащите свободно из селото кучета от рискова порода, които влизат по къщите им и нанасят вреди.

Самият Карагьозов е отговарял присмехулно на настоявания в обществените мрежи да вземе ограничения против нападателните си любимци.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че още през 2016 година има подадени сигнали против притежателя на кучетата, които са нахапали до гибел 39-годишен мъж в околност на Владо Тричково. Още тогава също по този начин са били съставяни протоколи на притежателя на кучетата да се грижи за животните си и да направи, тъй че те да не напущат двора.

Сега, след трагичния случай, полицията е открила, че дворът, където са живеели кучетата, има ограда, само че животните са могли да я прескачат.

Сигналът за случая бил подаден от жена, през вчерашния ден в към 16.30 ч. на тел. 112 в ОДМВР София. Тя е видяла в местността Говедарника мъртвец на човек.

Незабавно са били изпратени чиновници на Районно ръководство Своге, които са установили гибелта на мъжа. За към час и половина са открили и неговата идентичност - той също живеел в региона на село Владо Тричков и се грижел за болната си майка. Самият той също отглеждал куче.

Окръжният прокурор Наталия Николова обясни, че обвиняването арестувания притежател ще бъде за това, че не са положени задоволителни грижи за гръбначно животно - куче в следствие, на което е настъпила гибел (чл. 325в, алинея 2 от Наказателен кодекс.). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР