Мъртви кози с румънска маркировка изхвърли морето край Дуранкулак. Сигнал

...
Мъртви кози с румънска маркировка изхвърли морето край Дуранкулак. Сигнал
Коментари Харесай

Мъртви кози с румънска маркировка изхвърли морето край Дуранкулак

 Мъртви кози с румънска маркировка изхвърли морето край Дуранкулак. Сигнал за козите подава Сергей Иванов от " Активни консуматори ". В ефира на " Здравей, България " по Нова тв той разясни, че се е обадил на тел. 112 по здрач, а обход на мястото е изработен на идващия ден.

" Обадих се на тел. 112, само че се учудих, тъй като желаех да им изпратя фотосите с идентификационните номера на животните, само че това нямаше по какъв начин да стане. /.../ На мен персонално ми е забавно от кое място са тези кози. Нека да е ясно, че козите имат повече от 100 заболявания, тъй че би трябвало да се поинтересуваме от какво са починали тези животни ", сподели Иванов.

От Община Шабла обясниха, че заплаха от болест няма.

" Ако изплува този мъртвец, в случай че бъде открит, надлежно мястото ще бъде обеззаразено и трупът ще бъде загробен. В сряда направихме обход на плажната линия от къмпинг " Космос " на юг. Обходът беше дълъг, защото сигналите бяха за открит мъртвец на коза, само че ние не открихме мъртвец на коза. Ако бъде подаден сигнал още веднъж, ще създадем отново обход. Вероятно морето си я е взело назад или през нощта е изяден от хищници ", изясни Галя Камберова - еколог на Община Шабла.

Д-р Мария Ноева от Областната дирекция по сигурност на храните в Шабла изясни, че сега в общината тече пробовзимане за броцелоза по дребните преживни животни. По думите й няма по какъв начин българските служби да се свържат с румънските ветеринарни служби, без значение, че българските имат идентификационния номер на откритите кози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР