Мъртви делфини на Черноморието има и това лято. От началото

...
Мъртви делфини на Черноморието има и това лято. От началото
Коментари Харесай

Мъртви делфини на Черноморието и това лято

Мъртви делфини на Черноморието има и това лято. От началото на годината по цялото родно крайбрежие са открити над 70 мъртви делфина. Според еколозите обаче 20 пъти повече са те във вътрешността в морето. Това още веднъж повдига въпроса кой е отговорен.

Дали морът измежду морските бозайници се дължи на бракониери, на друга човешка интервенция или на естествени аргументи.

Сдружение " Да запазим Корал " има свое следствие.

Те са открили, че гибелта на делфинче е разследване на един много профилиран бракониерски лов на риба на калкан, който се прави във вътрешността в морето, който се случва против крайбрежията на България, Румъния, Украйна, изясни Атанас Русев.

Бракониерският улов се правил най-вече от турски кораби посредством километри опънати мрежи, които били пагубни за делфините.

Според Красимир, който прекарва по 200 дни годишно в морето, гибелта на делфините се дължи на цялост от разнообразни аргументи. Рибарските мрежи не били главната.

Учения, военни, изследвания петрол и газ, където също има детонации. Свръх популация най-много. Щом има свръх популация, значи има и свръх смъртност, изясни Красимир Петров.

Смята се, че в Черно море делфинът няма натурален съперник, въпреки да са регистрирани единични набези от акули. Има заболявания обаче, които могат да доведат до гибелта на бозайника.

Те обаче се развиват интензивно, когато има замърсяване.

--> Ангажирани от Министерството на околната среда и водите непознати специалисти откриха неотдавна, че открити през предходната година мъртви делфини са страдали от морбили вирус, което е довело до гибелта им. При записаните случаи в този момент не са открити белези от човешка интервенция.

Еколозите предвиждат, че в случай че се резервира тази смъртност, един от трите типа делфини в Черно море може да изчезне изцяло до 10 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР