Мартон Фучович, който пише историята на унгарския тенис и обича

...
Мартон Фучович, който пише историята на унгарския тенис и обича
Коментари Харесай

Участниците на Sofia Open: Мартон Фучович, който пише историята на унгарския тенис

Мартон Фучович, който написа историята на унгарския тенис и обича да играе на трева

Нормално ли е човек, който е израснал на червени кортове, да обича най-вече да играе на трева?

Има и такива случаи и образец е най-хубавият маджарски тенисист сега.

Всъщност за желанията на Мартон Фучович има някакво пояснение, тъй като той е първенец при юношите на " Уимбълдън " за 2010 година и евентуално тогава е усетил, че тревните кортове му подхождат.

Още от първия си досег до ракетата на петгодишна възраст Фучович играе с по-големи от него. През 2003 година става народен първенец в своята възрастова група и Nike junior tour, което му дава право да взе участие на международния край в Сън Сити (Южна Африка). Първият му огромен триумф е купата на двойки при юношите на US Open през 2009 година Има съществена роля в националния тим до 18 година, който печели влиятелната купа " Валерио/Галеа " и това е първият триумф за Унгария в лятно отборно съревнование при юношите.

През юли 2010 година Фучович става №1 в международната класация при юношите и това е причина за бъдещи победи при мъжете. Миналата година през май той завоюва първия си шампионат от календара на АТП в Женева след победа над Петер Гойовчик (Гер) на финала, което го изкачи до №45 в ранглистата и го направи първия маджарин с купа от повече от четвърт век.

Мартон е съществена фигура и в унгарския народен тим за купа " Дейвис " и българската аудитория имаше опция да го гледа в София в решителния плейоф през септември 2015 година, когато загубихме 2:3.

Извън тениса Фучович обича да гледа футбол, най-много Барселона. А в унгарската федерация от дълго време са си отдъхнали, че като дребен е избрал ракетата, а не баскетболната топка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР